Peugeot 206: Motor maakt toeren uit zich zelf

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Goede dag Leden,

Ik hoop dat hier wat mensen zijn die mij meer kunnen vertellen over het probleem waar ik enkele dagen last van heb,

Het gaat om het volgende, Ten eerste het betreft een Peugeot 206 1.4 XT uit 1999.

Het probleem is dat hij gewoon normaal rijdt maar soms doet zicht dit probleem voor dat hij ineens uit zich zelf ook in zijn vrij toeren gaat maken met als gevolg dat als ik dan wil weg rijden voor het stoplicht dus als ik gas geef en de koppeling laat opkomen dan valt de auto hellemaal weg net alsof hij verzopen is zo klinkt het ook. Maar als ik hem dan 2 of 3 keer opnieuw gestart heb dan doet hij het weer. Maar met het zelfde rare toerental net of hij weer wil verzuipen maar als ik dan het gas intrap naar de 5 duizend toeren en dan gelijk me koppeling laat op komen speurt hij weg. Maar dan met gevolg dat de auto uit zich zelf blijft rijden ook als ik me gas los laat. Dus dan maakt hij ook de toeren maar dan rijdend en als ik dan moet remmen voor bijvoorbeeld een kruispunt en ik sta stil en ik trap me koppeling in dan heb ik weer het zelfde euvel. En soms is het ook zomaar weer weg dan rijdt hij weer als een zonnetje. Ik vind het erg vreemd allemaal dus daarom vraag ik hier de hulp van jullie misschien heeft iemand dit ook gehad of heeft iemand ervaring als monteur ? Ik hoor graag jullie reacties tegemoet .


Alvast bedankt,

Groetjes Raymond

Darkspyder206

Geplaatst door Darkspyder206 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

icarus777 (0), 7 jaar geleden

Hallo.

Ik heb eenzelfde soort probleem gehad met mijn 206sw uit 2004 1.6 quicksilver.
Bij mij lag het toen aan de toerensensor die versleten was. Kosten was iets van 50 euro. Het verhaal was dat hij dan stationair niet goed de toeren kan regelen wat zou verklaren dat je er alleen last van hebt bij stoplichten enzo.

Groeten

Citrogek (0) PRO, 7 jaar geleden

Klinkt alsof hij ergens valse lucht pakt. Heb je hem al uitgelezen? Brandt het storingslampje?

Hij kan hem stationair niet regelen waardoor hij te ver terugvalt in toeren met als gevolg dat ie uitvalt. Het zou ook nog een probleem met je gasklep kunnen zijn.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.