Peugeot 306 XR 1.4 E2: Motor ploft en 'bokt' hevig

Bouwjaar: 1993

Kan iemand me alsjeblieft helpen! Ik weet het niet meer en mijn dealer ook niet(die wil mn halve motor vervangen!): Ik heb sinds een paar maanden een 306 met 160000 op de teller, heeft met mij 8000km goed gereden en nu doet het volgende zich voor:

Als de motor koud is (<90C) ploft en bokt de motor hevig. (sla zowat met mn hoofd op het dashboard als ie een 'aanval' heeft). Dit gebeurt niet continu maar alleen als ik versnel. Dit kan vanuit stilstand zijn maar ook bij versnellen van 50 naar 80. Boven de 80 heb ik het nog nooit gehad. Hij doet het niet altijd maar in ongeveer 1 op de 3 gevallen. Soms echter 20 keer goed en dan ineens 10 aanvallen achter elkaar.

Beide temperatuursensoren, bobine en bougies al vervangen en injectie (bosch monojet) helemaal gedemonteerd en schoongemaakt.

Computer uit laten lezen en geeft geen storingen. Mijn computer storings dashboardlampje brandt niet (ook niet tijdens een aanval.)

Auto heeft G2 gasinstallatie en gas-bougies (met 4 boogjes) maar probleem treedt even hevig op met benzine. Rij al een tijd op benzine om gasinstallatie probleem uit te sluiten.

Zndr

Geplaatst door Zndr (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Bdp sensor?

master (0), 19 jaar geleden

Motormanagement module??

Zndr (0), 19 jaar geleden

Bovenste dode punt sensor zou goed kunnen ja, had ik zelf nog niet aan gedacht! Heb mn dealer er ook nog niet over gehoord. Ik ga het hem voorleggen en laat het jullie weten. Mocht iemand nog meer tips hebben: Graag!

(Motormanagement had ik ook al aan gedacht maar heb weinig zin om die te vervangen tenzij het echt de enige mogelijkheid is --> ¤¤¤)

master (0), 19 jaar geleden

mogelijk dat de dealer een module tijdelijk kan plaatsen?? vaak hebben ze wel een inruiler staan waar je tijdelijk even zijn motormanagement van kunt 'lenen'??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.