Peugeot 306: Na het uitzetten van de motor gaat het expansivat overlopen

Bouwjaar: 1999

Koeling functioneerd als de auto rijdt. De Fan en de temperatuurvoeler van de fan werken. Even nadat de motor uitgezet is begint het expansivat over te lopen (gooit er bijna en liter uit.

Inmiddels twee suggesties gehad:
1. Controleer de thermostaat, echter ik kan mij niet voorstellen dat dat bij een stilstaande motor effect kan hebben.

2. probeer een andere dop die het waterciquit afsluit, misschien is de veer in de dop te slap...dit lijkt mij een redelijke mogelijkheid.

Heeft iemand nog meer suggesties?

Alvast bedankt.

mfr

Geplaatst door mfr (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

als ik het zo lees, bouwt deze motor druk op in het koelsysteem . en is niet goed. grote kans dat je kopppakking lek is.

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Neem aan dat je temperatuurmeter normale waarde aangeeft!
Als dat zo is , ben ik het met Arie eens.

mfr (0), 19 jaar geleden

JA normale waarden stabiel op 90 graden...ik was net gerustgesteld omdat er geen belletjes of verkleuring in het water te zien zijn. Daarnaast wordt er alleen water uit de overloop gegooidals de auto goed warm is gereden en na het stilzetten van de motor.

mfr (0), 19 jaar geleden

Kan ik een koppakking probleem met zekerheid vasstellen (voordat ik um voor een dure reparatie naar de garage stuur)?

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

het zijn toch de symtomen van een lekke koppakking. het is sneu, maar zal wel niks anders op zitten dan naar de garage. succes

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Op het expansievat heb je normaal een dunnere leiding die retour van het motorblok komt.Bij draaiende motor moet hier koelvloeistof terugstromen naar het expansievat, kontroleer eens als deze niet verstopt zit.

autoxpert790 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kop lek reken daar maar op, er is een heel handig apparaatje voor om dat te controleren en een beetje een garage heeft dat wel, mvrgr autoxpert@hotmail.com

mfr (0), 19 jaar geleden

Inderdaad een verstopping in de terugloop, samen schoonmaken met meermalen ontluchten lijkt het probleem nu al een week verdwenen te zijn...

Hartelijk dank voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum