Peugeot PARTNER 170C 1.9D: motor slaat af tijdens rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn Peugeot Partner slaat af en toe af tijdens het rijden. Dit gebeurt altijd op het moment dat ik mijn voet van het gaspedaal af haal. Bij continue gas geven blijft de motor prima lopen en ook als ik bij het terugschakelen flink wat gas blijf geven dan blijft de motor lopen. Als ik de auto pas gestart heb dan blijft hij stationair meestal ook gewoon lopen maar slaat ook wel eens af.
Ik zal sowieso mijn brandstoffilter vervangen maar als dat het probleem zou zijn zou dan de motor niet stotterend lopen? Dit is echter niet het geval.

Bij voorbaat dank.

loustal

Geplaatst door loustal (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

paumpe (0), 6 jaar geleden

eerder eens kijken aan het gaspedaal?is deze nog met kabel of niet?zoja zal op de kabel wel een aanspanbout bevestigd zitten..ff opvolgen en lichtjes aanspannen tot 8 a 900 toeren ongeveer.moet je op je gehoor afstellen..

loustal (0), 6 jaar geleden

Dank Paumpe,

Heb inderdaad dat gedaan wat je aangaf maar ook dat hielp niet, ben echter ook 'dichter' bij de oplossing aangezien ik een beter beeld heb van mijn probleem. Niet het loslaten van het gas bleek het probleem maar het moment van intrappen van de rem doet de motor afslaan. Heb de zekering van het remlichtblok verwijderd (F12 in mijn geval) en dan slaat de motor niet af. Vervolgens zekering teruggeplaatst en beide achterlichthuizen verwijderd en dan slaat de motor ook niet af maar bij het terugplaatsen van om het even welk achterlichthuis slaat bij remmen de motor (niet ieder keer overigens) weer af.

Waar kan ik het beste naar een dergelijke sluiting(?) zoeken, los van elkaar zorgen ze voor het probleem: ergens waar alles samen komt zou ik zeggen maar ...... waar is dat?

Dank voor het meedenken.

loustal (0), 6 jaar geleden

Kan het bijvoorbeeld een shunt zijn?

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

er zitten toch geen verkeerde lampjes in de remlichtfittingen?

joostdes (0), 6 jaar geleden

Ik heb ook wel eens gehad dat onze Peugeot partner af en toe ineens, tijdens rijden, stilviel.
Bleek een losse accuklem te zijn. Misschien die voor de zekerheid even nakijken?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.