Peugeot PARTNER 170C 1.9D: af en toe onregelmatig lopen na starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: WJZ, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 51

hallo mensen,

ik ben met een peugeot partner bezig waar onlangs de koppakking vervangen is ook door mij.
er was koelwater aanwezig in de olie, koppakking was ook wel degelijk lek.
kop laten vlakken ook was er een klepstoter kapot en door een revisie bedrijf laten doen deze hebben ook de kleppen gesteld.

nu ruim 2 weken later komt de klant terug bij me met weer de zelfde klacht keek in het expantie tankje en zag inderdaad de olie weer zitten had hem die dag van aflevering gespoeld met warm water en daarna ruim half uur gereden met sludge erin om hem te spoelen daarna afgevuld met koelwater, tijdens de proefrit bleek er niks raars aan de hand en was goed. nu loopt de motor soms na het starten onregelmatig stationair maar zodra je gereden hebt is dit over de motor hoeft nog niet eens op bedrijfstemperatuur te zijn, riem gekeken en deze staat op tijd

specifieke klachten: motor loopt onregelmatig, olie bij koelwater in, temperatuur koelvloeistof komt niet boven een kwart

heeft een van jullie een idee waar dit in kan zitten?

mvg. Hendrik Verwoert

Hendrik Verwoert

Geplaatst door Hendrik Verwoert (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Koud onregelmatig : verstuiver defect ? Controleer eens op retouropbrengst

Olie in het koelwater : motor uitgerust met een warmte wisselaar ? zie tekening . No : 22
Scheur(tje) in de wisselaar .

Hendrik Verwoert (0) PRO, 6 jaar geleden

Zou verstuiver kunnen zijn inderdaad ik zat ook te denken aan de warmte wisselaar omdat de temperatuur niet hoger dan een kwart komt hoe kun je zoiets controleren?

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Wisselaar démonteren , schoonmaken , 1 kant afdoppen , andere kant ( ingang ) waterdruk op zetten en kijken of deze lekt naar de oliezijde.

Oxo8319 (0) PRO, 6 jaar geleden

Eerst de klepspeling toch nog maar eens controleren.
En werking gloeibougies al gecontroleerd? (Al zijn de gloeibougies OK het verbindingskabeltje ervan kan slecht zijn)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum