Peugeot 307: motor slaat niet aan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdif

Ik heb een 307 HDIF van 2003 in de werkplaats staan waarvan de motor af en toe niet wil aanslaan.
De opvoerpomp in de tank draait dan niet en het relais in de BSM schakelt dan ook niet.
Door de 3 stekkers van van de unit ( bosch edc15c2 nr; 0281011081)voor de BSM los te nemen en weer aan te sluiten schakelt het opvoerpomp relais weer en begint de opvoerpomp te draaien en slaat de motor als de vuldruk bereikt is direct aan.
auto is uitgelezen maar geeft geen storing aan in het systeem

wat kan dit zijn en heeft iemand misschien een oplossing

h sipma

Geplaatst door h sipma (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is zo moelijk te zeggen, je zal een aantal zaken moeten doormeten/monitoren op het moment van de storing om tot de juiste conclusie te komen.
Dus als uitlezen niets oplevert kijken of de motor ecu niet geblokkeerd is omdat b.v. de sleutel niet herkend wordt of eens kijken of alle voedingen en massaas wel voldoende aanwezig zijn op de motor ecu. En heeft de motor synchronisatie ?
Heb je alleen de motor uitgelezen of ook nog andere systemen. Het is belangrijk om te weten welke andere storingen in de andere systemen van de auto aanwezig zijn ivm met van en can bus systeem.

h sipma (0), 14 jaar geleden

Auto heeft het een hele tijd goed gedaan tot afgelopen donderdag.
motor sloeg weer niet aan en omdat ik het vermoeden had dat de BSM de storing gaf heb ik hier een klap opgegeven en toen sloeg hij daarna direct aan, probleem gevonden dus neem ik aan, relais opvoerpomp weigert waarschijnlijk.
BSM vervangen en nu weer afwachten maar het lijkt goed

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.