Peugeot 406: Motor slaat niet altijd direct aan / dieselgeluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6 152kW

Hallo,

Tijdens starten met een koude motor duurt het soms een paar seconden voor de motor aan slaat.
Wanneer ik, voordat de motor aanslaat, stop met de startpoging en vervolgens contact uit en weer aan, start de motor direct.
Dit lijkt meer op te treden nu de buitentemperatuur weer wat hoger wordt.
Tijdens de winter vrijwel geen problemen mee gehad.

Er zit total 5W40 full synthetische olie in en krijgt normaal onderhoud. De motor loopt verder goed en hij verliest geen vloeistoffen. Na een eerste poging is het niet meer op te wekken want als de motor eenmaal gelopen heeft start deze altijd goed. Wie weet wat de oorzaak is? (als het antwoord is: bobines dan is mijn vraag waarom deze de 1e poging niet werken en de 2e poging wel)


Wanneer de motor koud is (tot de olietemperatuur van ca. 90grd.) wordt klinkt de motor een beetje als een diesel. Ik heb me laten vertellen dat dit de variabele kleptiming versteller is. Het geluid verdwijnt ook wanneer je (niet in de versnelling) een dot gas geeft. Waarschijnlijk wordt dan de versteller bedient en is de "rammel" weg. Kan iemand dit bevestigen en is er een oplossing voor dit geluid zonder grootschalige reparartiewerkzaamheden?

vht8

Geplaatst door vht8 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

heemskerk4251 (0), 15 jaar geleden

Bougiewissel van deze zes cylinder is geloof ik 120.000 km. Dit omdat het inlaatspruitstuk verwijderd (veel werk) moet worden voor drie van de zes bougies. Wellicht is dit onderhoud 'vergeten'?

Mijn EW12 (4 cyl. 2.2) heeft dit dieselgeluid ook bij tijd en wijle. Ligt aan de variabele kleptiming. Vervangen kost bij mij ruim 400 euro. Teveel naar mijn zin. Een motorflush wil nog wel eens helpen. Maar weg krijg je het niet echt.

gr.

Cees

vht8 (0), 15 jaar geleden

Alle Bougies (van het juiste type) en luchtfilter zijn met de grote beurt vervangen bij 118000km.
Daarvoor trad het moeizaam starten ook al af en toe op.

M.b.t het geluid: wat zouden ze dan vervangen van de VVT?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.