Peugeot 306 cabrio: motor slaat spontaan af en/of start (tijdelijk) niet

Bouwjaar: 1997

Sinds kort slaat de motor van mijn 306 cabriolet 1.6 soms af en wil daarna even niet starten. Het gebeurt ook wel dat hij gewoon (koud) niet wil starten, en pas na enkele keren proberen aanslaat. De startmotor doet het gewoon, de accu is vol en de elektronica (verlichting, radio) werkt ook naar behoren.

Bij de garage staan ze voor een raadsel, ze hebben een paar dagen rondjes gereden en de wagen stationair laten draaien, maar hij bleef het doen. Toen ik echter zojuist wilde starten... noppes. Garage gebeld, op hun verzoek auto weer ingestapt en gestart... broem, slaat direct aan. Erg frustrerend. De door de garage geopperde mogelijkheden waren: foutje in programmatuur geslopen na vervanging accu (enige tijd geleden bij beurt), of foutje in alarminstallatie (die momenteel uitgeschakeld staat, maar mogelijk niet goed is afgesloten). Die eerste optie is het blijkbaar niet, want dat zou gisteren verholpen moeten zijn door de garage (bij aflezen software weer opnieuw ingesteld) en hij doet het nu dus niet. Die tweede optie, dat zou ik vreemd vinden, want hij heeft het altijd goed gedaan hiervoor (met dat afgesloten alarmsysteem).

Bij een ander topic (http://www.problemcar.nl/index.php?topic... had ik al iets gelezen over een brandstofpomp-relais. Volgens mijn garage zou dat echter zichtbaar moeten zijn geweest, omdat dat het relais dan doorgebrand zou zijn (o.i.d.), en zou de desbetreffende monteur dat zeker gezien hebben.

Heeft iemand nog andere opties die ik aan de monteurs kan voorleggen? Ik wil het namelijk graag zo snel mogelijk laten verhelpen. Niet starten is al vervelend genoeg, maar onderweg tussen druk verkeer ineens compleet uitvallen is gewoon link.

Solo2004

Geplaatst door Solo2004 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn nogal wat mogelijkheden die dit kunnen veroorzaken, als het voorkomt kijk dan eens of de toerenteller tijdens het starten ook beweegt, hiermee schakel je bv de bdp sensor uit als oorzaak, en als hij niet aanslaat hoor je dan de benzinepomp lopen?, hiermee schakel je het dubbelrelais en de benzinepomp uit als oorzaak.enz enz.

Solo2004 (0), 19 jaar geleden

Tja, ik ben dus duidelijk geen techneut. Ik zou bijvoorbeeld niet weten hoe het lopen van een benzinepomp klinkt. Het rotte is, en daar zaten ze bij de garage natuurlijk ook mee, dat het probleem zich niet voordoet als het 'moet'. Dat maakt het lastig om een diagnose te stellen. En op het moment dat het probleem zich bij mij voordoet, dan vergeet ik natuurlijk prompt om op mijn instrumentarium te letten. Lastig hoor allemaal, en erg vervelend, want ik ga nu niet bepaald graag de weg op met die wagen. Bovendien ben ik nu al 126 euro kwijt voor drie keer niks, want dat werd natuurlijk wel netjes door mijn garage in rekening gebracht voor de verspilde tijd en moeite :(

In ieder geval bedankt voor de tips Oldtimer! Alle tips en info zijn welkom, want dat kan ik dan weer opperen bij mijn garage straks.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Toch zal het om jou waarnemingen gaan tijdens de weigeringen om het probleem op te lossen.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

ik zou zeker teruggaan! Je hebt immers wel betaald en het probleem is niet verholpen!!!

Ik zou in iedergeval je alarmsysteem nakijken of laten nakijken omdat hierin een start onderbreken kan zitten en dan slaat hij nooit aan....

Solo2004 (0), 19 jaar geleden

Dat komt waarschijnlijk wel in de buurt ja. De oorzaak van het probleem lijkt nu namelijk te zijn gelocaliseerd: de transponder in de sleutel. Mogelijk zit daar een storing in die ervoor zorgt dat de benzinetoevoer wordt afgesloten door het alarmsysteem. Ik rijd nu dus met de reservesleutel, en 'so far so good'.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb wellus gehoord dat je idd met de reserve sleutel altijd kan starten..... maar dat weet ik niet zeker.
Je kan het allicht altijd proberen!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.