Peugeot 307 CC 2004: Motor slaat tijdens rijden uit!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Helemaal nieuw hier en ben benieuwd of iemand mij wat kan vertellen over onderstaande storing.

Een paar weken geleden begon mijn 307cc raar gedrag te vertonen.
Tijdens het rijden slaat de motor plotseling af, dit lijkt niet echt gebonden aan toerental of snelheid. Het treedt binnen de bebouwde kom op en op de snelweg bij 90-100 km per uur.
De toerenteller slaat dan naar nul en alle lampjes op het dashboard gaan branden. Meestal (bij voldoende snelheid) slaat de motor vanzelf weer aan. Het lijkt erop dat er een korte stroomonderbreking plaatsvind.
De auto bokt even en dan kan het zo weer een tijdje over zijn.
De ANWB erbij gehad en deze dachten aan de nokkenas sensor. Deze is vervangen in de garage.
De eerste kilometers leek het opgelost maar vandaag treedt de storing weer op.
Massakabels allemaal gecontroleerd.
Iemand een idee wat dit kan zijn?
ANWB heeft uitgelezen en daar stond wel een storing in van secundaire luchtpomp. De slang hiernaar toe zat een breuk in en dat schijnt een bekend euvel te zijn. Is verholpen met tape (tijdelijk) en nieuwe slangen set besteld. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
Aanvulling, bij het luchtfilter (?) Zit een sensor stekkertje waarop wat speling lijkt te zitten. Het betreft het bovenste stekkertje op de foto. Wat is dat voor een stekkertje?.hoort die vast te zitten of zit die altijd een beetje los? (De stekker zelf zit vast maar de sensor(?) zelf lijkt beetje los te zitten cq sluit niet goed aan.

marbaz

Geplaatst door marbaz , lid sinds 4 maanden geleden

3 Reacties

harry4203 PRO, 4 maanden geleden

dat tekkertje hoort zo. ik zou in eerste instantie de krukassensor verdenken, op de nokkenassensor slaat ie niet af. kan ook nog zijn dat de zekeringkast onder de motorkap een probleem heeft, en deze vervangen moet worden.

marbaz, 4 maanden geleden

Hallo Harry.
ANWB erbij gehaald. Auto loopt stationair ok. Zodra je gas geeft tot 3000 toeren valt motor uit. Geeft foutmelding secundaire luchtpomp. Tijdens uitval piept die luchtpomp ook behoorlijk maar volgens ANWB was dit niet de fout. Deze denkt defect aan gasklephuis? Kan dit deze fout veroorzaken?.Morgen maar naar de garage :-(

harry4203 PRO, 4 maanden geleden

Defecte gasklep komt wel eens voor inderdaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 CC of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.