Peugeot 207: Motor stopt nog geen seconde

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI

De motor van de 207, met bijna 3 ton op de teller, houdt soms heel even in (minder dan een seconde). Het lijkt erop dat de brandstoftoevoer heel kortstondig wordt afgesloten. Na deze kortstondige onderbreking functioneert de motor weer net als voor de storing. Het is erg hinderlijk. Ik had dit vanochtend over de 50 km heen 7 x waarvan 2 x binnen enkele seconden. De terugreis, van eveneens 50 km gaf geen enkele onderbreking. Het is bijzonder hinderlijk en het geeft een onbehagelijk gevoel. Voor menigeen is dit niet prettig auto rijden.

Wat kan maken dat de brandstoftoevoer kortstondig wordt onderbroken?

J.F. Boven

Geplaatst door J.F. Boven (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 9 jaar geleden

zou kunnen, maar kan ook uit de zekeringkast onder de motorkap komen , dat de voeding van de EBE even wordt onderbroken, of uit de BDP sensor. wat gebeurt er als dat voorkomt nog meer? Bv toerenteller,snelheidsmeter?

J.F. Boven (0), 9 jaar geleden

Er gebeurt onder het rijden helemaal niets. Er gaan geen lampen branden. De tellers vallen niet weg. De motor gaat een fractie van een seconde uit. Bij de garage is de computer uitgelezen. Men heeft niets kunnen vinden.

oldtimer (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat bewijst eigenlijk dat de ebe onder spanning blijft en dat de bdp sensor een signaal af blijft geven, dan moet je toch in de richting van brandstoftoevoer moeten gaan denken, zal om op te lossen een pittig probleempje worden.

J.F. Boven (0), 9 jaar geleden

De eigenaresse van de auto, mijn zus, vertelde nog dat zij langere uitval had en in een zeer hortende en stotende auto reed. Het horten en stoten heb ik persoonlijk nadien niet ervaren. Dat het in de brandstoftoevoer zit, lijkt mij logisch/is ook mijn conclusie. Ga zelf nog wel weer met de auto rijden.

J.F. Boven (0), 9 jaar geleden

Oldtimer professional merkte al op dat het iets te maken zou kunnen hebben met de BDP sensor. Ik heb in de afgelopen 10 dagen tenminste 500 km gereden met de auto. Het probleem heeft zich niet weer voorgedaan. Navraag bij de garage over een actie die ze daar hebben gedaan resulteerde in het volgende antwoord: we hebben aan het snoer van de BDP sensor in het verleden een nieuwe stekker gezet. Na de recente storing heeft men dit stekkertje nog wat aan geknepen zodat er een nog betere (of gewoon goede) verbinding tussen sensor en computer is. Zal dat dan toch de oorzaak geweest zijn? En had meneer ANWB dit kunnen of moeten weten?

Vooralsnog opgelost!

Hans4040 (295) PRO, 9 jaar geleden

[quote=J.F. Boven]En had meneer ANWB dit kunnen of moeten weten?[/quote]
Het is niet aan ons om daarover te oordelen.

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

ANWB is een pechhulpdienst en geen garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.