Peugeot Partner 2006: Motor uitval tijdens rijden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Mijn Peugeot heeft een vreemd probleem. Bij koude start en daarna bijv. 1 uur rijden: niks aan de hand. Parkeer ik hem vervolgens en ga na een 1/2 uur later weer op weg (hij is dan nog niet helemaal afgekoeld) beginnen de problemen: stotteren tijdens het rijden en uiteindelijk slaat hij af tijdens het rijden. Uitlezen geeft geen uitkomst. Echter als ik toch in de computer selecteer foutmeldingen wissen start hij weer en kan ik verder. Dan herhaalt zich alles totdat de motor op bedrijfstemperatuur is en dan is er geen vuiltje meer aan de lucht.
Dit probleem was in het begin erger. Kwam er toen achter dat in de bobine brug scheuren zaten: deze is dus vervangen. Hij heeft het toen een week prima gedaan en begon toen weer. Ik denk zelf dat de temperatuur een cruciaal punt is. Mogelijk de overgang van auto choke naar regulier.

Remmie63

Geplaatst door Remmie63 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Remmie63 (0), 3 maanden geleden

Probleem opgelost! Elektrische bekabeling van nokkenassensor was zeer slecht. Isolatiemantel viel er vanaf. Na dit opgelost te hebben liep hij weer als een trein.

harry4203 (420) PRO, 3 maanden geleden

Das heel bijzonder, mede omdat deze auto geen nokkenassensor heeft.

Remmie63 (0), 3 maanden geleden

Foutje, krukas (rpm) sensor 😁

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.