Peugeot 307: motor valt stil

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4l

wij hebben het volgende probleem bij een 307 benzine, bij het wegrijden heeft de motor neiging om stil te vallen,je geeft gas en de motor trekt niet ,na een seconde of twee pakt hij dan wel aan maar door dat het gaspedaal dan al flink ingeduwd is, reageert die auto veel te hevig,als men een kruispunt nadert en men lost het gaspedaal dan valt de auto soms stil.Die wagen heeft nu 30000km en dit probleem is langzaam opgekomen en verergert,onlangs hebben we hem groot onderhoud gegeven,zonder posetief resultaat,na langs te zijn geweest bij een peugeot garage is de voorste lambda sonde vervangen waardoor het probleem een beetje gebeterd is maar zeker nog niet opgelost,verder zijn er geen foutcodes aanwezig in de motorsturing,alleen geeft hij een permanente fout weer ivm de stoplichtschakelaar,heeft er iemand een idee wat er hier aan de hand is,zelf gebruiken we een KTS,maar daarmee vinden we geen foutcodes aan deze wagen

jd fan

Geplaatst door jd fan (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Voor de storing stoplichtschakelaar moet je de oplossing zoeken in het vernieuwen van de stoplichtschakelaar en het plaatsen van een extra kabelboompje tussen schakelaar en bestaande kabelboom hiervan.
Kosten: niet veel!
ET3 motor? Denk dat je de oplossing moet zoeken in het (laten) herprogrammeren van de EBE en het opnieuw inleren van de gasklep.
De voorste lambda kan inderdaad een "zwak" punt zijn geweest.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik sluit me hier geheel bij Hans aan. Het opnieuw inleren van de gasklep dient wel bij koude motor te gebeuren.

jd fan (0) PRO, 15 jaar geleden

bedankt voor het reageren.
wat het type motor betreft kan ik niet antwoorden maar de ebe is reeds geherprogrammeerd en ik veronderstel dat de gasklep op die moment ook ingeleerd is want die auto is daar gebleven omdat hij koud moest staan.Dat is gebeurd voor de lamda sonde is vervangen na het vervangen van de lamda sonde is hij wel terug aan de peugeotcomputer gegaan maar er waren toen geen foutcodes aanwezig. voordat hij geherprogrameerd is hebben we met onze kts wel eens en foutcode gehad ivm de 4injector,maar bij die peugeotdealer zei men dat het probleem daar niet mee te maken had.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.