Peugeot 206: Motor valt uit naar starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI

Hallo,

Ik heb zins kort een raar probleem. Als ik de motor start valt hij naar een paar seconden uit.
Als ik hem dan flink doorstart pakt hij wel weer aan en dan loopt hij ook goed en is er verder niks aan de hand.
Hij doet dit echter niet altijd er zit nog geen zichtbaar patroon in.

Ik denk zelf dat de brandstof pomp niet goed is en dat de brandstof terug loopt bij het stilstaan. Iemand een idee of dit klopt en klopt het dat de brandstof pomp nog al weggestopt zit?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Met vriendelijk groet,

Joran Derks

joran86

Geplaatst door joran86 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ergens in het brandstofsysteem een luchtlekje of inderdaad het anti-retourklepje in de leiding. Probeer het eens door vóór het starten een aantal keren in het balgje te knijpen en druk te pompen. Het zal niet lukken om het balgje keihard op te pompen, want dat gaat je normaal gesproken niet lukken, maar enigszins weerstand moet je kunnen voelen bij een goedwerkend leiding-systeem.

joran86 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie hans,

Ik heb even in het balgje geknepen en dan zie ik wel dat er in de leiding daarna geen brandstof zit. Als ik dan twee keer knijpt wel weer maar dan hoor ik wel veel lucht en zie ik veel belletjes in de leiding na het balgje.
Als ik wat druk op bouw dan hoor ik hem een beetje sissen ergens maar kan geen lek of iets dergelijks vinden. Als ik stop met knijpen dan zie ik het wel geleidelijk weg lopen, geen idee of dit hoort?

Om het te testen moet ik het een aantal keer proberen, want hij doet het meestal wel gewoon goed. Hij valt 1 x van de 5 uit ongeveer. Dus zodra hij uitvalt zal ik gelijk wat gaan pompen en dan weer starten ipv doorstarten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.