Peugeot 406: motor ventilator

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

hallo ik heb onlangs ontdekt dat 1 van de 2 ventilatoren van mijn radiator stuk is ale stuk niet maar hij is er gewoon afgedraaid en zit er nu gewoon los 1 mijn andere ventilator werkt nog goed maar nu is mijn vraag mijn verwarming binnen is al een tijdje stuk en aan de kachelmotor lag het niet want die maakte de klik nog wel en zekeringen ook allemaal nog inorde maar zou dat kunnen omdat die 1 ventilator stuk is dat mijn kachel dan ook stuk zou zijn ? want ik rij heel veel en ver en een vriend zei dat het niet zo heel erg was om met 1 ventilator te rijden alvast bedankt!

hcm

Geplaatst door hcm (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 15 jaar geleden

probeer het verhaal eens wat beter uit te leggen,want ik kom er niet helemaal wijs uit.

Die ventilator kan 2 standen hebben,1 lage en een hoge die bijspringt als de temperatuur hoger oploopt..als de temperatuur verder in orde blijf is het geen probleem..alleen bij rustig rijden of in de file staan kan de temperatuur wel hoog gaan oplopen met de gevolgen van dien..

Worden de slangen wat naar de kachelradiator lopen wel warm ? zo ja..is het toch de kachelradiator die verstopt zit.

Dat 1 ventilator nu niet werkt,heeft niks te maken dat de verwarming niet werkt..of de temperatuur van de motor zou ook al onderaan moeten blijven hangen,waardoor deze niet op temp komt en dus ook de kachel maar lauwe lucht blaast.

Gr Stefan

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.