Peugeot 306 1.6 XR Break: Motordiagnose lampje gaat steeds branden

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Bij mijn Peugeot gaat tijdens het rijden het motormanagment lampje branden en houdt af en toe in bij het rijden en laat een viese geur achter in de uitlaat.De Dealer komt er niet uit en geeft het op de brandstofmengsel regelaar?. Ze hebben al eens een keer vervangen Lambdasonde, bobine, bougies, storing uitgelezen en nieuwe software geprogrameerd.Ze doen hun uiterste best maar ik denk ondertussen dat het aan de Katalysator ligt!. Ik hoor graag jullie mening

Gr Christian

Chris1665

Geplaatst door Chris1665 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Christian, als het motormanagementlampje brand slaat hij een storing op, dus moet de dealer kunnen zien wat dat is, als het storing mengselregeling is wordt het moeilijk want dat is natuurlijk een beetje vaag.De computer eraan en meting gegevens doen wil nog wel eens wat laten zien,bv.afwijkend gedrag van de vacuumsensor, dan heb je geen elektrische storing en geeft hij niet de sensor als storing, ook gewoon eens CO meten in de uitlaat wil nog wel eens helpen om een diagnose te stellen, dat stinken uit de uitlaat kan ook op een wat te rijk mengsel wijzen.Ik hoor graag van je wat de dealer uitleest.Iedereen kan wel een auto uitlezen maar het intepreteren van deze gegevens is niet gemakkelijk. Groeten Oldtimer.

Chris1665 (0), 19 jaar geleden

Hallo Oldtimer , vandaag ben ik naar de Dealer geweest en wees de storing naar een massa sluiting in de bobine bij cilinder 2 en 3. Het was eerder voor gekomen en er zijn kant en klare sets te verkrijgen en die gaan ze a.s woensdag monteren.
Ik hoop dat het dan over is.Ik laat het zeker even weten alvast bedankt voor je reactie

Chris1665 (0), 19 jaar geleden

Beste oltimer ik ben bij de dealer geweest en ze hebben extrta massa's aangelegt van de acuu min naat de massa van de motormanagment computer. helaas heeft dit alles niet geholpen en lijkt het nu ook zo dat de auto af en toe een cilinder overslaat..ben zeer benieuwd naar je reactie.?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.