Peugeot 207: Motormanagement storing

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine

Sinds enige tijd heeft mijn Peugeot 207 het volgende probleem. Boven de 120 - 130 kilometer per uur, geeft hij een storing aan. Het waarschuwingsdriehoekje gaat branden en de auto heeft geen vermogen meer. Wanneer ik de auto stop en opnieuw opstart is het probleem weg maar hij geeft zodra de snelheid weer toeneemt hetzelfde probleem.

Toen de ANWB erbij is geweest gaf hij deze foutcode P0121: circuit gasklep-gaspedaalpositiesensor A buiten grenswaarden/incorrecte werking. De ANWB kon er toen niets aan doen. Later bij garage geweest en die heeft de gaspedaalunit (of hoe dit ook maar heet...) vervangen.

Helaas probleem niet opgelost, gister kwam ik weer boven de 120 en de storing schoot er weer in. Ik weet niet wat de foutcode nu is maar ik denk dezelfde.
De afgelopen tijd gaf hij ook een paar keer een storing op de lichten (parkeerlicht), lampje vervangen en was weer over. Maar ook wel eens een melding en zonder iets gedaan te hebben was de melding weer weg. Geen idee of dit er iets mee te maken heeft..

Iemand enig idee?

IngeP

Geplaatst door IngeP (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo Inge ,
U geeft weinig informatie met betrekking de auto .
Wat is de typecode van de motor ?
Bouwjaar ?
Als u mij de laatste 8 cijfers van het chassisnummer geeft kan ik kijken wat ik voor u kan doen .

IngeP (0), 6 jaar geleden

De laatste cijfers van het chassisnummer zijn 33588858.
Bouwjaar is 2006

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Beste Inge .
Denken dat het weer dezelfde storingscode is een gevaarlijke veronderstelling . Uitlezen geeft zekerheid . En het driehoekje ( algemeen gevaarsteken ) brand ipv het motormanagmentlampje .
Er toch even van uitgaand dat het dezelfde storingscode is ( P0121 ) kan dit worden veroorzaakt door een af en toe slechte stekkerverbinding aan het gasklephuis . ( dus niet het pedaal ) Dit was jaren terug een regelmatig terugkerende storing waarvoor Peugeot een reparatie / vervangingsstekker heeft ontworpen . U kunt bij het losnemen van de stekker controleren of er in de afgelopen jaren al een vervanging heeft plaats gevonden door namelijk de kleur van de afdichtring te bekijken .
Is deze blauw , betrefd het de "oude "stekker .
Is deze groen , dan is deze reeds vervangen , en zou iets anders de storing moeten veroorzaken .
Met betrekking tot uw verlichting zou ik eens naar de stekkers op de beide achterlichtunits kijken . Stekkers loshalen en goed bekijken op een inbranding ( lees , slecht contact ) . Ook dit is geen vreemde storing bij Peugeot .
Succes.

IngeP (0), 6 jaar geleden

Ik ga ook nog langs de garage om het uit te lezen, maar heb mijn vorige auto reparatie na reparatie gehad en uiteindelijk bleek het geheel iets anders. Vandaar dat ik eerst even op onderzoek uitga...

Wanneer de melding komt gaat het driehoekje op het dashboard branden en hij geeft een melding op het display: motormanagement.
Ik zal vragen of ze even kijken naar de stekker of deze al vervangen is, ik ben bang dat ik deze niet zelf kan vinden :-)

Ik hoop dat het probleem wat simpel op te lossen is, in ieder geval heel erg bedankt voor de reactie!

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Graag gedaan . Laat de uitkomst ook even aan ons weten .

IngeP (0), 6 jaar geleden

Heb hem vanavond even door iemand uit laten lezen en naast code P0121 gaf hij ook P1645 aan....kan dit ook met de stekker te maken hebben? De stekker was overigens blauw..dus blijkbaar nog de oude stekker.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

P1645 Storing signaal zwaar punt gaspedaal .
Dit verwijst dan weer naar het gaspedaal !
In uw eerste topic schrijft u : Later bij garage geweest en die heeft de gaspedaalunit (of hoe dit ook maar heet...) vervangen.
Ik denk dan dat het complete gaspedaal is vervangen .
Is dit dan wel vervangen door het juiste type ?
Is dit bij een Peugeotdealer gebeurd ?
Onderdeelnummer is dan : 1601-Y4
Of is het gasklephuis vervangen ?
Probeert u eens dit te achterhalen .

IngeP (0), 6 jaar geleden

Het complete gaspedaal is vervangen, door welk type dat weet ik niet en niet bij een Peugeotdealer. Zal kijken of ik erachter kan komen. Maar denk je door deze storing dan niet meer aan de stekker?

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Ja wel , de stekker blijft in beeld . Denk echter dat u 2 problemen heeft . En het vreemde blijft ook nog steeds dat het algemeen gevaarsteken ( driehoekje ) oplicht bij de storing , terwijl normaal bij een motorstoring de diagnoselamp gaat branden . Een beetje vreemd .

IngeP (0), 6 jaar geleden

Vandaag ook even langs de Peugeot dealer geweest. Heeft hem ook uitgelezen en gaf een aantal storingen, weet niet welke. Ze konden niets aan de stekkers ontdekken, 1 stekkertje kon iets verder aangedrukt worden. De storingen er weer uit gehaald en moest het eerst maar weer even proberen, anders even een afspraak maken om een en ander door te meten?
Helaas kwam de storing er weer in.... Twijfel nog even of ik door die ene persoon nu de stekker in ieder geval zal laten vervangen of dat ik hem naar de Peugeot garage zal brengen.

Weet jij of ik de stekker ook online kan bestellen? En zo ja welke ik dan moet hebben?

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Inge .Indien een auto is uitgelezen is het wel van essentieel belang dat we weten welke storingscode,s met bijbehorende tekst er aanwezig zijn . Anders blijft het een beetje gissen .
Het blijft nl vreemd dat je eerst alleen P0121 had en later meld dat P1645 ook aanwezig was .
Normaal ( in ieder geval bij ons ) krijg je een print mee waarop de code,s met variabelen staan vermeld.

De set bestaat uit 2 stekkers . 1 voor je gasklep en 1 voor de inlaatdruksensor .
Peugeot onderdeelnummer van de stekker : 6541-S2 .
Prijs : 60,26 euro incl.

IngeP (0), 6 jaar geleden

De foutcodes zijn P1645 en P0121, het advies is nu gegeven om het gasklephuis te vervangen. Hoorde dat deze 2e hands wel zijn te krijgen en (redelijk) eenvoudig te monteren.
Maar nu vroeg ik mij af wanneer deze gemonteerd is of het gasklephuis opnieuw ingelezen moet worden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.