Peugeot 207: Ratelend geluid, versnellingsbak of koppeling?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Beste,
Er is een kennis van mij die een ratelend/kloppend geluid heeft als hij de koppeling loslaat en het blijft ratelen totdat je de koppeling indrukt. Ik dacht eerst aan het druklager, maar dat is meestal een schurend geluid en niet ratelend/kloppend toch..? ik heb al koppelingen vervangen op golfjes 2-3 en dat was simpel te doen, valt dit mee of heb je veel speciaal gereedschap nodig..? En heeft deze wagen een dubbelmassa vliegwiel of niet? Anders zou het dat ook kunnen zijn en zou het heel wat meer kosten..De wagen heeft 150.000km dus kan de koppeling wel bijna aan vervanging toe zijn (het is een oudere man die ermee rijd..). Of zou het in het slechtste geval de versnellingsbak kunnen zijn? Hij schakelt anders wel goed..
Dus weten jullie of ik er zelf aan kan beginnen en niet veel speciale tools nodig heb? en of deze een dubbelmassavliegwiel heeft of niet?
Alvast bedankt
Mvg

emile1

Geplaatst door emile1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak14 (0), 6 jaar geleden

komt het geluid alleen voor bij een bepaalde versnelling of alle versnellingen onder de rijden of alleen als de bak in z'n vrij staat?

hans4074 (0) PRO, 6 jaar geleden

Geen dubbelmassa vliegwiel voor deze auto en het ratelen? Het zou gewoon het inwendige van de versnellingsbak kunnen zijn, omdat de tandwielen e.d. op dat moment (bij losgelaten koppeling) onbelast draaien. Ik hoor dit geluid wel vaker bij vooral 207 en lijkt me dus niet echt een probleem. Let wel....vanachter de pc is het altijd lastig om geluiden te beoordelen.

emile1 (0), 6 jaar geleden

Het is enkel in 1ste, 2de en 3de versnelling en is wel luid hoor..het is precies zoals kleppen die de zuigers raken bij een distributieriem die 1 tandje verkeerd staat..maar dan komt dat van de versnellingsbak (of koppeling?). In 4de en 5de versnelling doet ie het niet.. en hoe harder je optrekt hoe luider het lawaai.. als het aan de koppeling zou liggen zou hij het in 4de en 5de versnelling ook doen, niet..?
alvast bedankt.
Mvg

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Aandrijfas defect , en dan waarschijnlijk links . Wel een beetje een verwarrend bericht geplaatst emile 1 . Eerst niets gezegd dat het tijdens het rijden is , en nu doet het geluid zich voor tijdens het optrekken / accelereren in de 1e-2e en 3e versnelling.
Of hoor je het ook bij stilstand ?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.