Peugeot 307: motoroliedruk te laag

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb even een vraag voor de profs.
Op vakantie in frankrijk kreeg ik de melding "motoroliedruk te laag" op het display icm de stop lamp. Gelukkig zijn er veel Peugeot garages in Frankrijk en eentje was zeer kortbij. Deze hebben hier naar gekeken en het oliefilter vervangen, men was er zeer van overtuigd dat dit het probleem was. Ik heb daarna ook geen melding meer gehad.
Daar ik deze wagen 2e hands heb ik gekocht en er zelf pas 12000 km mee gereden heb, heb ik geen verdere historie van de auto, maar het boekje is door de dealer afgetekend, de laatste beurt was een "C" beurt.

Mijn vraag : Het filter en de olie moeten gewisseld zijn bij de vorige beurt en die was pas 15000 km geleden uitgevoerd, hoe kan het dat zo'n filter dan snel vervuild?


Jack

piekepotloed

Geplaatst door piekepotloed (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Er is een reeks olie filters geweest, die verkeert gemaakt werden door de fabrikant, deze "vielen uitmekaar". Het vervangen van dit filter indien de klant er een klacht over had was de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.