Peugeot 508 SW 2012: motorstoring

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5F02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

mijn 508SW geeft ' motorstoring; laat dit verhelpen' en houdt in waardoor ik vermogen kwijt ben. Als ik de auto laat uitlezen en resetten is het probleem weg en rijdt hij als een trein.
Peugeot garage geeft allerlei moeilijke problemen aan met vervuiling, kleppen en distributieriem....maar als een software matige reset het probleem oplost dan ligt het toch aan de software en niet aan iets mechanisch ? wie kan hier zijn technische licht op laten schijnen ?
bvbd

brandhor

Geplaatst door brandhor , lid sinds 3 weken geleden

2 Reacties

oldford PRO, 3 weken geleden

Het resetten is niet alleen foutcodes verwijderen. Ook alle zelflerende functies worden weer op de beginstand gezet. Mogelijk gebeurt er iets waardoor zo'n zelflerend systeem op hol slaat en na verloop van tijd weer een fout geeft. Of het betreft een fout die een aantal maal op achtereenvolgende ritten geconstateerd moet worden voordat het een echte fout wordt.

Weet je welke foutcode(s) er zijn uitgelezen? (Exacte tekst en nummer indien mogelijk.)
Hoe lang duurt het na het resetten voordat de tekst "motorstoring" weer terug komt?
En dan wil ik graag 2 dingen weten: hoeveel kilometer en hoeveel dagen.
Zijn er behalve het vermogensverlies nog andere klachten?
Wat doet het benzineverbruik? Hoger, lager, gelijk?

    Foutcodes: U1118 - CAN- netwerk P1186 en P2191 mengselregeling P2279 - vuldruksysteem P16B1 - gestuurde luchttoevoermodule Geen andere klachten en benzineverbruik blijft constant rond 1 op 14,5. Na reset plm 3 maanden probleemloos gereden (rond 6000 km). Daarna weer een reset en na 2 weken weer motorstoring die na 1000 km vanzelf weer weg was….ik snap er niks van🙊 - brandhor, 3 weken geleden

harry4203 PRO, 3 weken geleden

gezien de foutcodes denk ik dat de distributieketting op knappen staat en dat er klepvervuiling is. prijzige reparatie, maar resetten gaat niet helpen en hij gaat zo een keer kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.