Peugeot 406: Niet starten en vreemd metaalachtig schurend geluid

Bouwjaar: 2001

Beste mensen,

Helaas weer een probleempje met mijn 406 1.8 16v break van 2001. Vandaag wilde de auto niet starten. Volgens mijn echtgenote die dit overkwam draaide de startmotor wel rond, blok pruttelde een beetje en daarna niets. Rode acculampje bleef branden. Paar keer geprobeerd, ook beetje gas gegeven maar niets. Echter vanavond starte de auto wel echter, met een heel kort schrapend/schurend geluid bij het eerste ronddraaien van de startmotor. Geluid was er voorheen zeker niet. Auto start nu wel direct. Iemand een idee? Ik heb nog garantie is het handig om het eerst even aan te kijken?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Wacht maar even tot het weer kouder wordt, misschien dat het probleem dan weer komt.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Het lijkt wel alsof hij de sleutel van je vrouw niet heeft herkend.Misschien moet je het nog eens proberen met haar sleutel.Eventueel opnieuw in laten leren.

pha (0), 18 jaar geleden

Het was met een andere sleutel dan de mijne dus het zou kunnen, echter later, met dezelfde sleutel ging het wel goed. En dan is er nog het schrapende geluid dat direct bij het eerste ronddraainen van de startmotot te horen was. Dit heeft een dag of twee geduurd.
Nu klinkt alles weer normaal. Accu lijkt me ook geen probleem die is in Mei vernieuwd.

jwildschut (0), 18 jaar geleden

Misschien de vrijloop/koppeling van de startmotor die slipt? En/of dat het tandwiel (aanslag) van de startmotor niet snel genoeg terugveert en blijft meedraaien als de motor eenmaal gestart is? Als het tandwiel van de startmotor een keer is blijven hangen, dan is het ook snel gebeurd met de vrijloop van de startmotor.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Vandaar dat opnieuw inleren blijkbaar zit de herkenning er niet voor 100 % in, net alsof je vrouw net naar de kapper is geweest dan denk je toch ook , wie is dat nou weer terwijl de rest nog vertrouwd is.

pha (0), 18 jaar geleden

eeeeeh? Ja, en dat ie het nu weer volkomen normaal doet komt doordat het weer aangegroeid is......
Hartelijk dank voor jullie uitleg, ik kijk het even aan. Vooralsnog is het probleem niet meer voorgekomen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum