Peugeot 0: nieuwe autoradio

Bouwjaar: 2006

Hallo kenners,

Ik heb vandaag een nieuwe autoradio gekocht. Dwz een radio uit een sloopauto. Mijn auto is een '99er, 406 Break. De radio doet het, maar hij piept. Zo lezende door het forum, ligt dat dus aan de herkenning van de boordcomputer (Omdat het dus een andere radio dan de originele is, piept 'ie)

Nou lees ik ook op het forum dat je naar een Peugeot-dealer moet gaan en die kan het chassisnr (VIN-nr) van de auto waaruit de radio komt, invoeren in de BSI. Maarrrrrr, nou lees ik dat in een standaard 406-break van 99 niet zo'n BSI-kastje zit. De verkoper (een autodemontage-bedrijf gespecialiseerd in Peugeot en Citroen en dus wel wat verstand van auto's lijkt me) zei me nog extra, dat het nodig kan zijn om het chassisnr van de oude auto van de radio te hebben ivm invoer in de BSI.

Met andere woorden: wat kan ik, wat moet ik en (ik blijf een Nederlander) wat kost me dat ongeveer.
Ik lees over een Peugeot-dealer in de Randstad, dat iemand daar goede ervaringen mee heeft enzo, maar om daar nou helemaal voor naar Den Haag te rijden, gaat me wat te ver.
Ik woon in de buurt van Nijmegen.

alvast bedankt,

Dorus

dorus

Geplaatst door dorus (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Hij moet ingeleerd worden, maar de radio die je nu hebt moet wel geschikt zijn voor het bouwjaar van je 406.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

In nijmegen heb je ook goede peugeot dealers.

dorus (0), 17 jaar geleden

ja, dat geloof ik wel ja, dat er goede dealers zijn. Wat bedoel je met inleren ? Is dat iets als invoeren in de boordcomputer ?

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, via een externe testkast dat op de auto aangesloten moet worden.

dorus (0), 17 jaar geleden

ik heb dus GEEN kat in de zak gekocht ?
Ik schrok namelijk ietwat van de tegenstrijdige berichten die je hier (maar ook op straat) hoort....

Moose (0), 17 jaar geleden

Dorus,

Voor enkele radiopostings ben ik verantwoordelijk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet bij bewuste dealer langs ben geweest om de radio aan te melden. De radio heb ik er door omstandigheden ook nog niet in kunnen bouwen.

Wat ik echter begrepen heb uit de bewuste post is dat de radio gekoppeld moet worden aan je eigen VIN. Overigens is mijn bewuste radio nieuw in de doos. M.a.w. nog nooit aangemeld in een andere 406.


Overigens lijkt het mij niet de moeite om vanuit nijmegen naar den haag te rijden. Ik heb de bewuste dealer aan de lijn gehad en dat was qua bereidwilligheid niet hoopvol.
Vooralsnog ben ik voornemens de radio binnenkort eens in te bouwen en gewoon langs te rijden.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Moose,
moet altijd kunnen, is werkje van niks.

dorus (0), 17 jaar geleden

hallo,

Ik heb het inmiddels voor elkaar....de radio uit de sloopauto werkt PERFECT. Ik ben naar de Peugeot dealer gegaan in Nijmegen. Namen alle tijd ervoor, kopje koffie d'r bij, meteen wat andere dingetjes laten nakijken. Echt perfect....
Voor als mensen in de buurt van Nijmegen wonen: Peugeot Opgenoort op de Microweg.

Ik kwam aan de balie en vroeg of het kon. Ja, volgens die gozer wel moest ik alleen het chassisnummer hebben van de auto waar de radio uit kwam.
Aan de computer en hopsakee. Knallen met die muziek. Zonder irritante piepjes.

Het kan dus wel.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit is inderdaad de dealer die ik ook bedoel. Ondanks veel problemen in het begin goede service en goed opgelost. Het is dus niet altijd even slecht als sommige vertellen gelukkig.

Moose (0), 17 jaar geleden

Dorus,

Mooi, ik was gisteren ook geinspireerd en heb de nieuwe radio ingebouwd. Vanochtend langs de Peugdealer en binnen 10 minuten alles geregeld voor slechts 0 Euro. Overigens moest deze Peugdealer het chassisnummer van de huidige auto hebben. Dus de auto waar de radio nu ingebouwd is.

Veel plezier ermee!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.