Peugeot 0: peugeot 406, problemen met starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16 v

hoi, allemaal

Hoop dat iemand me kan helpen met mijn probleem wat sinds een week of 2 steeds vaker voorkomt.Als ik mjin auto start draait ie lekker stationair maar zodra ik em in de achteruit zet slaat ie af. Als ik daarna probeer te starten slaat ie telkens af, kan em dan niet sationair draaien, maar als ik gas bij geef blijft ie wel draaien.Eerst alleen met koude motor dacht ik maar laatst tyd ook als een een heel stuk heb gereden.Een maandje geleden merkte ik op dat ie soms meer toeren ging maken uit zichzelf als ik em stationair liet draaien na een rit.dit was niet altyd maar regelmatig.Vorige week sloeg ie opeens af toen ik afremde voor n bocht, moest em toen weer opnieuw starten en deze keer was de motor gewoon warm.Wie o wie kan me helpen

Alvast bedankt

gr

V

Valentino

Geplaatst door Valentino (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit zou een vervuilde stappenmotor voor het stationair toerental kunnen zijn. Je kan eerst proberen om hem schoon te maken. Hier is al veel over geschreven op dit forum.

Valentino (0), 17 jaar geleden

bedankt, voor de tip.Is dat moeilijk om schoon te maken? Is dat trouwens een dure reparatie?? mocht t kapot zijn?

gr

v

s.metin (0), 17 jaar geleden

Het zit vast met 2x torx schroefjes vast (in je gas klephuis). Is eenvoudig schoon te maken mbv een doekje. is 15 minuten werk.

Dat ding is kost 120 - 150 euro nieuw.
Zie bv masterbase.nl, "ga naar de online versie". Hier kun je op kenteken onderdelen zoeken. Brandstof, injectie systemen.

Valentino (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de site, heb t onderdeel gevonden , ff kijken of ik em open kan krijgen zodat ik alles goed kan schoonmaken

gr

v

Valentino (0), 17 jaar geleden

hoi,

ik heb de stappenmoter los gehad en goed schoongemaakt, maar t probleem blijft zich voordoen. Soms als ik de auto start blijft t toerental oplopen en aflopen vanzelf zonder gas te geven. Wanneer ik de auto weer uitzet en start dan is t weer weg.Ga ik dan een stuk rijden valt ie weer uit zodra ik weer moet afremmen voor n rotonde of een stoplicht.Dan wiebelt ie rond de 10.000 toeren en dan als ie te diep duikelt valt ie uit. Het lijkt net of ie t evenwicht verloren is.Kan t trouwnes ook aan de luchtmassa meter liggen of het gaskleppenhuis? zoja hoe kan ik dat testen

Alvast bedankt

gr

v

s.metin (0), 17 jaar geleden

Valentino heb je een V10 F1 blok inzitten.. "Dan wiebelt ie rond de 10.000 toeren"... :-)
Maar goed, het schoonmaken van stappenmotor is geen garantie dat het dan goed komt, het kan ook zijn dat de stappenmotor defect is. Bij de peugeot dealer kunnen ze dat vrij eenvoudig testen. Je kunt de auto het beste uitlaten lezen bij de peugeot dealer dan weet je iedergeval meer. Misschien moet de benzine computer opnieuw ingeleerd worden?

Valentino (0), 17 jaar geleden

ik denk dat ik dat maar eens ga doen, enig idee hoeveel dat kost dat laten uitlezen??

ik heb trouwens een Ottomotor erin zitten met motorcode LFY (XU7JP4)

sel (0), 17 jaar geleden

[quote=Valentino]ik denk dat ik dat maar eens ga doen, enig idee hoeveel dat kost dat laten uitlezen??

ik heb trouwens een Ottomotor erin zitten met motorcode LFY (XU7JP4)[/quote]
Het is 10 - 15 minuten werk, ik denk dat het +/- 20 euro kost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum