Peugeot 206: Nieuwe Peugeot 206 valt sil tijdens het rijden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400 cc

In april 2008 kocht ik een nieuwe Peogeot 206 (Trendy-versie), 1400 cc, benzine. Na enkele dagen ermee gereden te hebben viel hij plotseling stil; oorspronkelijk gebeurde dit telkens bij het nemen van een bocht maar tegenwoordig valt hij ook stil bij het afremmen voor bv. een rood verkeerslicht. Ik hoor telkens een kort 'getik' in het dashboard wanneer hij gaat stilvallen. Als de auto stilvalt gaan ook effectief de lampjes branden die dit aangeven. Als ik snel reageer en wat extra gas geef vertrekt de auto weer maar meestal moet ik hem opnieuw starten met de contactsleutel. De auto start dan wel onmiddellijk en ik kan zonder probleem verder rijden. Toch is dit heel vervelend, zeker als je weet dat dit een nieuwe auto is en ook veel geld heeft gekost. Ik deed de auto reeds binnen bij de garage maar die vonden het probleem niet na nazicht en een testritje. Dat lijkt mij ook logisch, vermits de auto slechts een 3-tal keer per maand stilvalt. Meestal kan ik 2 weken rijden zonder dat dit probleem zich voordoet. Moet ik de auto aan de zogenaamde computer laten leggen om hem na te laten kijken??? Wie kent dit probleem en kan mij helpen a.u.b.?

Dank bij voorbaat.

Groeten,

Sven

svennie1976

Geplaatst door svennie1976 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 15 jaar geleden

Dit lijkt op een slechte stekkerverbinding, van ontsteking /of brandstoftoevoer.
Laat de garage dit nazien.

mvg,
Hans.

Ronnie10437 (0), 15 jaar geleden

Op een duits forum kwam ik een tijdje terug deze klacht ook al tegen.

http://www.motor-talk.de/forum/motor-sti...

De 206 wordt nu ook in China gemaakt. Ik weet niet of deze naar Europa komen of dat de Europese modellen ergens anders vandaan komen.

Hij is nieuw dus garantie. Vraag een leenauto en laat de garage de auto goed testen. Als het niet opgelost kan worden moet je je geld terug krijgen.

arie406 (0), 15 jaar geleden

Ik heb dit ooit eens met een 406 gehad. Ronduit gevaarlijk terwijl ik een caravan trok. Na tal van falende ingrepen (o.a. toerentalsensor vervangen etc) en enige aandrang stelde de importeur een ruil computer (ECU) ter beschikking om uit te proberen. Daarmee was het probleem meteen opgelost de ECU mocht blijven zitten op kosten van Peugeot en het probleem is ook niet meer teruggekomen.
Wellicht een idee ?
Groet en succes
Arjen

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Als ik de syptomen zo lees dan moet het bijna wel een elektronisch probleem zijn. Probleem is dat het overal kan zitten en dat het erg veel tijd kost om de oorzaak te vinden. Het kan een gebroken/beschadigde kabel zijn die geen contact of zelfs kortsluiting geeft. Het kan een loszittende of kapotte stekker zijn enz. enz.

Als het hele elektronische systeem overhoop moet dan worden er waarschijnlijk meer nieuwe problemen geintroduceerd dan dat er problemen worden opgelost. Dit wil je absoluut niet, en al helemaal niet met een nieuwe auto waar je nog een paar jaar mee wilt doen. Elektronische problemen zijn lastige problemen die een hoop tijd en geld kosten. Tijd kost het je nu al en als de garantie over is gaat het je ook bakken met geld kosten.

Aangezien het om een nieuwe auto gaat waar je gewoon volledige garantie op hebt zou ik niet proberen om zelf het probleem te gaan oplossen voor de peugeot dealer. Leg het probleem neer bij de dealer en als ze het niet kunnen/willen oplossen dan moeten ze maar een regeling treffen met de importeur maar zorg er voor dat je daar als consument niet tussen gaat zitten, je wordt dan van het kastje naar de muur gestuurd. Desnoods eis je gewoon dat de hele auto teruggenomen wordt en dat je een nieuwe krijgt.

Ik denk dat je er in dit geval goed aan doet om niet naar een technische oplossing te zoeken maar in plaats daarvan uit te zoeken hoe je juridische positie is. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt is het verstandig om daar contact mee op te nemen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.