Peugeot 306: Nieuwe velgen trillen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: S16 2.0L

Hallo beste mensen,

Ik had van de week een leuke setje 205 GTI Speedlines velgen gekocht. Echter na die nieuwe velgen trilt de stuur boven 120 km/u. Zal balanceren de oplossing zijn? of uitlijnen (wat is dat eigenlijk). Zoja wat kost het balanceren/uitlijnen.

Alvast bedankt.

ak73

Geplaatst door ak73 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

eerst beginnen met laten balanseren en wat het kost is afhankelijk van waar je het laat doen maar laat het wel bij een goed bedrijf doen anders heb je er nog niks aan.

groetjes jan.

sel (0), 17 jaar geleden

Balanceren zal ik altijd laten doen. Tevens checken of de ET-waarde en NAAF-diameter van de velgen exact op je auto passen. Hoe zijn de banden aan toe?

ak73 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie hulp mensen.

Ik heb mijn vier velgen laten balanceren bij een Automat zaak voor 40 euro. Banden trillen niet meer boven 120 km/u, ik ben blij:).

O ja Sel banden zijn redelijk goed van profiel 3-4 mm, ET waarde van velgen is 19 dus hetzelfde als van de oude XSI/S16 velgen.

Nogmaals erg bedankt!

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Oei, 3 a 4 mm zou ik niet meer redelijk goed noemen. Mijn winterbanden worden bij 4 mm profiel al vervangen en de zomerbanden tussen de 2 en 3 mm. De tijd dat je er nog mee kunt rijden is uiteraard sterk afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Iig fijn dat de auto niet meer trilt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum