Peugeot 807: nokkenasketting -afstelling 2 l HDI 16 V DW10 motor (dubbel

Bouwjaar: 2003

Kan er ons iemand helpen met onze 807 2 l HDI 16 V DW10 motor (dubbele nokkenas) De krukas wordt geblokkeerd aan het vliegwiel. De linker nokkenas wordt aan de distributiezijde geblokeerd maar de tekens aan de tandwielen die de 2 nokkenassen ten opzichte van elkaar moet afstellen blijken niet overeen te stemmen met onze info van peugeot. er staan verschillende bolletjes op maar hoe moeten deze staan toz van de gekleurde schakels van de ketting.
Dit is redelijk dringend, een leasevoertuig dat einde contract is.

jangen

Geplaatst door jangen (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (400) PRO, 18 jaar geleden

als het goed is zit er in beide tandwielen een puntje geslagen,welke moeten corresponderen met de twee zwart gekleurde schakels van de ketting.

jangen (0) PRO, 18 jaar geleden

De uiteindelijke oplossing van het probleem.
Na lang zoeken en verschillende info te raadplegen bij peugeot en citroen.
Op beide nokkenassen staat aan de kant van de distributiezijde een pijl ingelaserd met lichte puntjes. Deze pijl is bijna niet te vinden zonder vergrootglas. Hij staat op een tand. de pijl moet je overeen doen komen met de koperen schakels van de ketting.
de pijl op de uitlaatnokkenas is nog moeilijker te vinden daar het tandwiel van de distributieriem er direct achter staat.

de verschillende bolletjes die volgens de info moet overeenkomen is niet juist. Opgepast dus!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.