Peugeot 807: Standkachel peugot 807 hoe werking ervan?

Bouwjaar: 2002

Hallo

Ik heb pas geleden een peugot 807 en nu heb ik gezien dat ie ook een standkachel heeft maar het probleem is hoe werkt ie ?? daar ben ik nog steeds niet achter gekomen. Weet een van jullie misschien hoe zo'n ding werkt

alvast bedankt

ekrem2650

Geplaatst door ekrem2650 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RAH (0), 18 jaar geleden

Heb je een standkachel of bijverwarming?

Er zijn diesels die zo efficiënt lopen dat ze in de winter niet voldoende warmte produceren om de auto van binnen warm te krijgen. Die worden dan met een bijverwarming uitgerust. Dat is een enigszins uitgeklede standkachel. Tijdens het rijden zal deze voor extra verwarming van het koelwater zorgen zodat ook het interieur warm wordt.

Een echte standkachel is middels een tijdklok, afstandbediening of inbel mogelijkheid aan te schakelen. Dan begint de kachel al voor je weg gaat het koelwatercircuit op te warmen. Door de standkachel kan tevens de kachelventilator worden ingeschakeld waardoor tevens het interieur al wordt verwarmd. Zodra je dan daadwerkelijk weggaat is de motor en de auto van binnen al lekker op temperatuur. Dat geeft vooral minder slijtage aan de motor aangezien je geen koude start meer hebt. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met het feit dat de motor wel warm is, maar de oliecirculatie nog niet op gang is en dat bij het wegrijden dit nog altijd rustig moet gebeuren.

Dus, heb je een standkachel dan heb je een tijdklok of afstandsbediening of inbel mogelijkheid om de kachel aan te zetten. Heb je een bijverwarming dan zul je daar verder waarschijnlijk niets aan kunnen instellen. Zolang de temperatuur onvoldoende is zal de kachel werken, zodra de temperatuur warm genoeg is schakelt de kachel uit.

Hier is ook nog wel wat info te vinden:

http://www.standkachels.com/

ekrem2650 (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij is is het een bijverwarmign heb het nagevraagd en ze zeiden dat je het ook kan upgraden naar een standkachel met tijdklokl enz.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze 807 heeft een Webasto bijverwarming. Het doel is inderdaad zoals RH al zegt om het interieur bij lage temperaturen ook op temperatuur te krijgen.
Deze auto heeft een grote interieurruimte en de de HDI motor heeft een hoog rendement wat met zich meebrengt dat deze dus weinig warmte afgeeft aan de koelvloeistof. Zonder deze kachel hebben de inzittenden het dus gewoon koud. Dit probleem deed zich in het verleden dan ook voor bij de VW sharan met TDI motoren. Webasto levert volgens mij een set om er een echte standkachel van te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum