Peugeot 207 SW 2008: Nokkenassensor voltages te hoog?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Hallo allen.

Ik heb sinds kort deze auto met de befaamde(beruchte) 1.4 vti
Uitgelezen storingen zijn P0368 en p0341
Nu heb ik er al 2 nieuwe sensoren op geplaatst.

Voltages op de sensoren, 5volt constant, 12 volt, die bij metaal voor de sensor terug valt naar 7 volt(dus min 5 bij sens) ik vraag me af of de 12 volt niet 5 hoort te zijn. (Engels filmpje op YouTube is signaal 5 en referentie 5)
Ik ga in ieder geval op zoek naar een haynes boek:p
De auto is overigens voorzien van een lpg installatie van teleflex.

Wie o wie weet welke voltages ik hoor te meten?

Groet , Geerd

PeuGeerd

Geplaatst door PeuGeerd (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (415) PRO, 1 jaar geleden

Ik zou de bedrading tussen de sensor en de ecu eens belast meten, geen koelvloeistof in de stekkers van de ecu? Stekkers maken goed contact op de sensor? geven wel eens problemen. wanneer komt de storing erin? met contact al, of na lopen van de motor. Zou eventueel toch ook even de timing(ketting ) controleren aangezien je fout op in en uitlaat hebt. hoewel je dan normaal gesproken andere foutcodes krijgt. Alle zekeringen in de psf1 (zekeringkast motorkap) heel, en ook hier geen vochtschade?

    Wat je op de sensor meet is volgens mij wel goed hoor. pos 1 is 5v voeding, pos 3 is massa, en pos 2 is signaal vanaf de sensor. op deze draad meet je met de stekker los een referentiespanning, dit kan best 7v zijn. - harry4203 (415) PRO, 1 jaar geleden
    Er is volgens mij ooit ook wel eens een softwareupdate geweest voor deze storingen, ik weet niet of je zelf de softwareversie of datum laatste herprogrammering kunt uitlezen. - harry4203 (415) PRO, 1 jaar geleden
off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.