Peugeot 207 2007: Noodloop emissiestoring

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

Goedendag ik heb een probleem met mijn Peugeot 207 ik heb geen katalysator meer onder mijn auto en als hij warm word slaat hij in de noodloop en geeft een emissiestoring aan wat zou het kunnen zijn zou het door de kat komen ? Of is er iets anders aan de hand ik hoor graag van jullie mvg Arjen Bouma

Arjenbouma

Geplaatst door Arjenbouma , lid sinds 4 weken geleden

3 Reacties

oldford PRO, 4 weken geleden

Jazeker, het ontbreken van de katalysator zal a) tot een foutcode (P0420)en b) zorgen voor afkeur bij de eerstvolgende APK. Alhoewel ik wel gewend ben dat bij een defecte katalysator de motor-foutlamp (MIL, geel met symbool van een motorblok) dan continue brandt.

Voor de zekerheid zou je de foutcode(s) kunnen laten uitlezen om te zien of er niet nog iets aan de hand is naast de ontbrekende katalysator, want ook fouten bij de automatische bak kunnen deze melding veroorzaken.

Waarom is de katalysator eigenlijk verwijderd?

    De gerage heeft toen de apk moest gezegd tegen mij als ik de nieuwe kat er onder zou zetten dat ik volgend jaar weer een nieuwe moet omdat hij getuned is bedankt voor uw informatie - Arjenbouma, 4 weken geleden

oldford PRO, 3 weken geleden

Als de tuning de oorzaak is voor het sneuvelen van de katalysator, dan is er iets falikant verkeerd gegaan met dat "tunen" en moet je om verdere schade te voorkomen terug naar de standaard software.

harry4203 PRO, 3 weken geleden

als de auto goed getuned is gaat de kat echt niet stuk. onzinverhaal van de garage.heb zelf een paar jaar met zo'n getunede 207 gereden zonder problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.