Peugeot 306 1.9D: Olielekkage koppakking?

Bouwjaar: 2000

Peugeot 306 1.9D met motorcode WJY, heeft behoorlijke olielekkage.Zo te zien lekt hij olie bij de koppakking.Hij heeft net een ton gelopen en het is geen nokkenaskeerring.Heeft iemand ervaring met dergelijke lekkage?Komt mij nl. raar voor dat hij daar olie lekt en misschien is er toch een andere oorzaak die wij over het hoofd zien.Auto komt volgende week voor reparatie..

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (145) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kleppendeksel bestaat uit 2 delen, de schroeven van het onderste kleppendeksel durven al eens los te komen, waardoor deze rubbere dichting al eens durft te lekken. Het best vervang je dan de beide dichtingen. Bij de laatste generatie zit er zelfs geen dichting maar een pasta onder het 2de deel.
Je moet de bovenste distributiekap demonteren om het kleppendeksel eronderuit te krijgen, anders breekt de bovenste bevestiging af. Veel sleutelplezier...

Siem Bijman (145) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt GOVA, gaan volgende week aan de slag.

autobalk (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer gelijk de klepspeling Siem en misschien snaar en spanrollenen waterpomp vervangen inlaatkleppen staan soms snel krap Bij sommige wjy motoren is de onderste pakking uit de tube
gebruik een stevige vloeibare geen silicone

Siem Bijman (145) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt jongens, klepdeksel inderdaad de boosdoener.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum