Peugeot 406: oliepeil fluctueert

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Mijn oliepeil fluctueert af en toe, niet erg maar de ene keer is hij tot max en de andere keer is hij 1 of 2 streepjes onder de max (op display). Wie kan mij helpen???

Groeten Eric Veenstra

ericveenstra

Geplaatst door ericveenstra (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Leuke meter, maar wat u ervaart is normaal en heeft te maken met de snelheid waarmee u de sleutel omdraait, de enige meting die normaal gesproken correct is, is de eerste meting 'smorgens vroeg en dan nog moet U de rust hebben om de kontaktsleutel enkele (ongeveer 10) seconden op accesoirestand te laten staan.

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Die streepjes op het display moet je niet geloven. Het is handig om te zien of je binnenkort wat moet bijvullen, maar om je echte oliepeil te zien moet je gewoon de peilstok eruit trekken. Daarnaast zou het kunnen zijn dat je auto iets schuin staat. Een weg met aan beide zijde parkeerplaatsen is meestal in het middel hoog en loopt naar beide zijden af (om het regenwater naar de goot te laten stromen). Dus de auto staat aan de ene kant van de weg schuin naar links en aan de andere kant schuin naar rechts. Dat zou het verschil kunnen verklaren.

#edit: shit, weer iemand me voor, weer niet snel genoeg getypt ;-)

ericveenstra (0), 15 jaar geleden

Ok, dank. Normaal maak ik me er ook niet druk om, maar ik heb net de koppakking laten vervangen en ben bang dat dat nog niet helemaal goed zit allemaal. Hoor af en toe nog wat waterig geluid bij starten en mijn koelvloeistofpeil fluctueert me ook te veel. Nou ja, we zien het wel weer. Dank voor vlotte reactie.

Groeten Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.