Peugeot 406 1.8 16v: Olieverbruik

Bouwjaar: 2001

Afgelopen zaterdag bleek bij oliepeilen dat er moest worden bijgevuld. Dealer heeft vervolgens 1,35 ltr bijgevuld. Ik vraag me nu eigenlijk af of dit normaal is. Ik heb de auto sinds Mei dit jaar en heb er nu een kleine 10.000 km mee gereden. De auto heeft nog garantie (1 jr. Leeuwekeur)

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

PaulE (0), 18 jaar geleden

Mijn 406 1.8 16V van 2003 heeft precies hetzelfde olieverbruik. Volgens het boekje is een verbruik van 0.5 ltr op 1000km nog net acceptabel. Je kunt dus niet klagen over 1 ltr op 7400km. Een beetje olieverbruik is overigens helemaal niet slecht. Wel in de gaten houden.

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt het is niet zo erg, de ene motor verbruikt gewoon wat meer als de andere!

pha (0), 18 jaar geleden

Misschien is het even wennen omdat bij mijn vorige auto Megane Break 1.4 16 v (99) nooit olie bij hoefde. Ik zal het in de gaten houden. Mocht het erger worden kan ik het bij de dealer melden voordat garantie afloopt.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Komt vaker voor bij dit type motor. Als je een zgn. XU7JP4 motor hebt heeft de dealer een modificatiesetje voor de carterventilatie, hierdoor komt het olieverbruik dikwijls.

pha (0), 18 jaar geleden

Aha, hoe kan ik er achter komen dat ik een auto heb met dit betreffende motortype?

RAH (0), 18 jaar geleden

Voer hier je kenteken in: http://www.hbase.nl/ Dan krijg je als het goed is behalve het merk en type auto ook de motorcode te zien. Wil niet zeggen dat het altijd klopt! Maar bij mij wel.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Pleun,

Jij hebt een EW 7 motor. Vanaf september 2000 zijn de 1.8 406'en hiermee uitgerust. Waar je even naar moet kijken of de achterste klepdekselpakking droog is. Als je over het blok kijkt met je knieen tegen de bumper zie je aan de rechterkant van de motor twee kachelslangen de carrosserie ingaan. Voel even aan de onderkant van die slangen of ze droog zijn. Pas op voor het hete uitlaatspruitstuk. Zijn ze nat van de olie dan kan de klepdekselpakking doorzweten.
Is dit al jaren aan de gang dan is het raadzaam niet alleen de pakking maar ook die slangetjes te vervangen. Kosten maar een paar euro.
Er zit bij mij in die buurt nog ergens een miniem olielekje maar door het vervangen van de pakking is het beduidend minder geworden.

Overigens gebruikt mijn 406 met de EW motor rond een liter op de 7000 km.

gr.

Cees

pha (0), 18 jaar geleden

Bedankt Cees, ik zal het eens bekijken. Is het raadzaam er mee naar de dealer te stappen als die klepdekselpakking doozweet...? Ik heb immers nog garantie.
Echter als ik kijk naar jouw verbruik dan zit ik dus wel goed.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Een beetje zweten kan geen kwaad. Hier zal je dealer niets aan doen verwacht ik. Stel dat er echt olie uit komt en op de slangen terecht komt en het echt nat is (druppels) dan is het een ander verhaal. Op tijd peilen is bij dit blok wel belangrijk. Als er 1,35 liter bijgevuld is heeft het peil denk ik net onder het onderste streepje gestaan. Of er is te veel in gegaan, hoe staat je peil nu ?

pha (0), 18 jaar geleden

Pieter, peil is nu net ietsje onder max.
Cees, gisteren even gekeken. Die slangen zijn kurkdroog. Wel wat olieresten/vettigheid te zijn laag links op blok.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Goed in de gaten blijven houden, dan gaat er verder niets mis. 1,35 op 10.000km is normaal.

Groet Pieter

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.