Peugeot 205 automatic: Onbekend geluid

Bouwjaar: 1987

Sinds een week heb ik een onbekend geluid dat vanuit de voorkant van de auto lijkt te komen. Ik heb de remschijven na laten kijken en de voorbanden uit laten lijnen. Probleem is nog niet opgelost. Het geluid doet zich voor wanneer ik aan het rijden ben. De motor laten draaien en gas geven in de neutraal levert niet het ongewenste geluid op. Het geluid begint ongeveer bij 30km/u en stopt pas wanneer ik helemaal tot stilstand ben gekomen. De versnellingsbak schakelt normaal en het geluid veranderd niet wanneer de auto op en neer schakelt. Ik heb alle hoeken van de auto op de krik gezet en gekeken of ik de velg loodrecht op de auto kon bewegen om te controleren of de wiellagers versleten zijn. Hier zit geen beweging in. Er is ook geen onverklaarbare slijtage op de banden te zien.

Wie kan mij helpen!?

Bij voorbaat dank

arnovanschaik

Geplaatst door arnovanschaik (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Beunhaas (540) PRO, 20 jaar geleden

Ik mis nog een omschrijving van het geluid zoals b.v.
-ratelen
-zoemen
-bonken
-gieren
-piepen

U snapt de bedoeling?

arnovanschaik (0), 20 jaar geleden

als ik uit deze geluiden moet kiezen zou ik zoemen zeggen. Het lijkt een beetje op een geluid wanneer er iets resoneerd.

ERIC2754 (0) PRO, 20 jaar geleden

Lijkt mij een versleten wiellager te zijn, maar daarom hoeft er geen speling op te zitten. Als het probleem vooraan zit kan je de wagen opkrikken met 1 wiel en dit wiel laten draaien door de motor te starten en in drive te zetten en gas te geven tot ongeveer 60 km per uur, niet te brutaal gasgeven als je dit doet. Dit kan je zo testen aan het linker en rechter voorwiel, en dan hoor je direct of het een lager is. Achteraan dezelfde methode, maar dan moet je zelf draaien natuurlijk.
Succes, Eric

arnovanschaik (0), 20 jaar geleden

als ik dit ga doen loop ik dan niet het gevaar dat de auto wegschiet door het wiel dat nog contact maakt met de grond. Ik heb meerder krikken, is 2 tegelijk veiliger?

Peter Pan8897 (0), 20 jaar geleden

Je beschrijving van het geluid lijkt op wat ik laatst gehad heb bij mijn 309. De aandrijfas die naar het rechter wiel loopt, is midden onder de auto gelagerd. Dat lager was versleten en maakte een schurend geluid. Het geluid trad voornamelijk op als er geen kracht op de as werkte. Sinds de as (met lager) vervangen is door een slopert, is het geluid verdwenen.

arnovanschaik (0), 20 jaar geleden

Ik heb alle vier de hoeken op de krik gehad en er met de hand aan gedraaid. Bij het linkerachterwiel hoor je per draai van 360 graden 1 keer even iets aanlopen. Zou dit het euvel kunnen zijn? Zelf denk ik dat er iets niet in orde is met de trommelrem. Hoe kan ik dit checken en vooruitlopend op de zaak verhelpen?

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Arno als je nou gewoon eerst eens naar de dealer gaat en je laat even dignose stellen dan weet je zeker wat er aan mankeert. En diagnose stellen hoeft weinig te kosten, daarna kun je altijd nog beslissen wat je doet,zelf repareren of een beunhaas zoeken of door een vriend laten repareren.Of door de dealer laten repareren,met het juiste en passende speciaalgereedschap.

arnovanschaik (0), 19 jaar geleden

Het bleek de rechterwiellager te zijn. Terwijl die kant op de krik stond terwijl de auto in Drive stond begon het wiel in verticale zin te dansen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.