Peugeot Peugeot 205 1.4 i: Inhouden/wegvallen vermogen bij acceleratie

Bouwjaar: 1990

Hallo,
Ik ben in het bezit van een Peugeot 205 1.4i. Ik heb het volgende: bij het accelereren vanuit stilstand of vanuit een bepaalde snelheid houdt de motor in. Dit is waarneembaar als een serie korte stoten. Ook begint het motordiagnoselampje op het dashbord te branden. Ik heb al diverse onderdelen vervangen zoals bougies en verdelerkap. Ook heb ik een brandstof met een hoger octaangehalte getank. Hiermee is het probleem echter niet geheel opgelost. Nu heeft men mijn verteld dat de oorzaak kan liggen bij de mapsensor. Nu is mijn vraag waar ik deze sensor kan vinden en of de oorzaak ook werkelijk te vinden is bij deze sensor. Heeft iemand soms een idee? Alvast bedankt.

Jan5016

Geplaatst door Jan5016 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het zou inderdaad aan je map sensor kunnen liggen,maar om het onnodig kosten maken te voorkomen kan je hem het beste even uit laten lezen .

Jan5016 (0), 19 jaar geleden

Misschien is dat in eerste instantie het beste. Heb geen zin om zomaar alle onderdelen te vervangen die hier mee te makenhebben. Eerder heb ik dit probleem ook eens gehad, heb toen ook al bougies en verdelerkap vervangen en had daarna geen problemen meer. Een paar maanden geleden heb ik de motor, vanwege zeer hoog olieverbruik, laten vervangen door een goede tweedehands met 47000 km. Motor is exact hetzelfde als vorige, alleen is het brandstof en ontstekingssysteem niet vernieuwd maar weer opnieuw gemonteerd. Vanaf die tijd doet het probleem zich weer voor. ik heb pas het vacuümpotje aan de ontstekingsklok al vervangen en toen ook Euro 98 getankt waardoor de motor een stuk beter ging lopen, het stotteren kwam bijna niet meer voor. Tank ik Euro 95 dan is het weer mis, diagnoselampje gaat dan ook weer branden. Ligt het misschien toch aan de afstelling van het brandstofsysteem?

Zndr (0), 19 jaar geleden

Hoi Jan, hoe heb je je probleem uiteindelijk opgelost? (Tenminste, ik hoop dat het opgelost is ;-)

Jan5016 (0), 19 jaar geleden

Hallo Sander,

Ik heb destijds de gaskleppotentiometer proberen te vervangen. Dit onderdeel was echter niet los verkrijgbaar, alleen i.c.m. het gehele gasklephuis. Ik heb toen gekozen voor het vervangen van het gehele gasklephuis met daarin de potentiometer. Het probleem was hiermee geheel opgelost.

Groeten Jan.

Zndr (0), 19 jaar geleden

Bedankt Jan! Ik heb namelijk een soortgelijk probleem, alleen gaat mijn motordiagnose lampje niet branden. Even langs de sloop voor een gasklepsensor dan maar... Of in het ergste geval een compleet gasklephuis :-(

Groeten Sander.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum