Peugeot 0: Oorzaak kapotte lambdasonde?

Bouwjaar: 2006

Een tijd geleden hield mijn auto in, vooral bij nat weer en een koude motor. Het heeft lang geduurd voordat het probleem kon worden verholpen, maar uiteindelijk bleek het een kapotte lambdasonde te zijn. Daarvoor was bij een grote beurt ook al de katalysator vervangen. Hier zat een gat in en ik heb het vermoeden dat deze kapot is gegaan omdat ik een tijd lang met een kapotte lambdasonde heb rondgereden. Nadat ik dus een nieuwe katalysator en een nieuwe lambasonde had waren alle problemen verholpen voor een poos.

Nu begint mijn auto echter dezelfde problemen te vertonen. Hij begint weer iets in te houden, alles op exact dezelfde manier. Kan het zijn dat mijn lambdasonde weer kapot is/gaat door een ander probleem? Ik zou het probleem graag bij de bron aanpakken aangezien ik er anders maar geld in blijf pompen.

De bougies zijn overigens in april vernieuwd en de bobine was ook nog goed. Ik vermoed dan ook dat het hier niet aan ligt. Verder is er een week of 3 geleden een splinternieuwe accu in gezet, maar ik weet niet of de accu ermee te maken kan hebben.

Schapie10797

Geplaatst door Schapie10797 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is wel makkelijk dat u de type auto, motor en bouwjaar vermeld.

Schapie10797 (0), 17 jaar geleden

Hmm, die had ik eerst wel ingevuld, maar daar is blijkbaar iets niet goed gegaan. Maargoed, het gaat om een Peugeot 306 XR uit 1995 met een 1.4 liter benzinemotor.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.