Peugeot : Op 2 poten lopen

Vanmorgen heb ik mijn Peugeot 205 voorzien van nieuwe bougiekabels en een nieuwe luchtfilter. Eenvoudig werk zo leek mij. Helaas loopt de auto nu op 2 poten (van de 4). Als je de twee middelste bougiekabels lostrek blijft de motor gewoon lopen. Alleen als je 1 van de twee buitenste kabels lostrekt, slaat de motor af.

De verdeelkap is ook losgeweest en het lijkt alsof aan de binnenkant de rotor tegen het de verdeelkap is aangekomen, aangezien daar het plastic van de verdeelkap is beschadigd.

De contactpuntjes in de verdeelkap heb ik al schoongeschuurd, maar dat hielp niets. Wat kan dit voor probleem zijn? Kapotte rotor, verdeelkap??

Joost1979

Geplaatst door Joost1979 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

het lijkt er eerder op dat je de kabels niet op de goede volgorde erop gezet heb.
groetjes jan.

Joost1979 (0), 18 jaar geleden

Het is toch zo dat de langste bougiekabel links moet zeg maar en de kortste rechts (gezien vanaf de verdeelkap?).

Of bedoel je dat de volgorde van de bougiekabels op de contactpunten van de verdeelkap zelf, dat ik die dus niet in de goede volgorde erop heb gezet?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je de middelste 2 niet verwisseld? Draai ze eens om en probeer dan nog eens....

Sytze

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Of de kabels op de verkeerde plek op de verdelerkap, of de verdelerkap verkeerd gemonteerd.

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Verdeelkappie en een rotor zijn de kosten ook niet, en zou ik ook vervangen. Het is ook slim om dan kabel voor kabel erop te zetten, zodat alles wel gelijk blijft.

Joost1979 (0), 18 jaar geleden

Probleem was inderdaad verkeerde volgorde van de bougiekabels op de verdeelkap... vaag, had ze toch echt 1 voor 1 vervangen. Maar goed, probleem opgelost en ook meteen de rotor en de verdeelkap vervangen (en ingespoten met WD40).

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.