Peugeot : Schokken, afslaan, moeilijk starten (LPG G3)

Heb net een occasion op lpg G3 gekocht.
Er zijn een aantal problemen. Het belangrijkste is dat tijdens rijden (vooral op gas) bij het loslaten van het gas de auto schokt/bokt en ook als je dan weer gas geeft een paar lichte schokjes. Ook tijdens gewoon rijden treden af en toe schokken op die verdwijnen als dan extra wordt opgetrokken.
Een ander misschien samenhangend probleen is dat de auto moeilijk start, hij start wel altijd maar het duurt gewoon een tijdje voor hij aanslaat. Verder slaat hij soms zomaar af, als je stilstaat voor het stoplicht lopen de toeren langzaam terug en sterft dus langzaam.

Hoop op enkele suggesties, alvast bedankt.

Sadee

Geplaatst door Sadee (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eerste suggestie: terug gaan naar waar je de auto gekocht hebt ...

sel (0), 18 jaar geleden

Sadee, het klinkt niet al te best jouw verhaal.. Denk dat Pieter gelijk heeft.. Als het nog kan teruggaan waar je gekocht heb.
Door jouw genoemde klachten kunnen van alles en nog wat omvatten; ontsteking (bougie, bougiekabels, bobine), motor kleppen, storing met LPG/benzine systeem etc.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je deze auto gekocht zonder welke vorm van garantie dan ook. Zit er een onderhoudshistorie bij? Hoeveel kilometer staat er op de klok? Als je niet terug kunt naar de verkoper zou ik beginnen met de bougies te vernieuwen. NGK's. Welk type kom je wel te weten bij de onderdelenhandel. Verder luchtfilter vervangen. Heb je al een paar dingen uitgesloten. Ga eens na of er verschil is tussen het rijden op gas of benzine. Geen verschil? Dan hoef je niet extra bang te zijn voor de gasinstallatie. Geeft het vernieuwen van de bougies en filter geen soulaas laat hem dan eens uitlezen. Aan de hand daarvan kan je dan een plan trekken.

Sadee (0), 18 jaar geleden

Cees, klopt idd er wordt veel uitgesloten in de "huismerk" garantie en ook de LPG installatie. Er is geen onderhoudshistorie en er staat 200.000 op de teller. Ik zal beginnen met checken wat er gebeurt als ik op benzine rij maar het moeilijk starten is al op benzine bij G3 toch? Ook is het zo dat de klachten van het schokken zeer wisselvallig zijn, de ene dag wel dan weer twee dagen nauwelijks enz. Ik zal idd ook mijn bougies en luchtfilter vervangen en laat de resultaten hier nog weten.

Alvast bedant.

Sadee (0), 18 jaar geleden

Op advies van de garage heb ik de auto eerst laten uitlezen. Ik heb hem dus naar de Peugeot dealer in A'dam ZO gebracht. Daar zijn ze er 1,5 uur mee bezig geweest maar het is ze niet gelukt om de computer uberhaupt uit te lezen. Mij werd uitgelegt dat het probleem in wel 9 verschillende sensoren kan zitten en dat het niet te zeggen is hoe lang zij er mee bezig zouden zijn om het op te sporen.

Hebben jullie nog tips? Er werd nog gezegt dat ik de pool van de accu er een nachtje af kon laten om zo de boordcomputer te resetten. Ik hoor het graag.

Bedankt

jos5955 (0), 18 jaar geleden

Dat het in ieder geval weggegooid geld is om je auto naar de jong in zuidoost te brengen. Daar heb ik al ervaring mee. die kunnen geen motor problemen oplossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum