Peugeot Partner: Overdruk in het koelwatersysteem?!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Mijn auto verliest koelvloeistof tijdens het rijden door overdruk in het systeem! Volgens mij gooit ie het eruit via de dop van het expansievat. Ik kan op een andere plek namelijk geen lekkages vinden! Omdat ik dacht dat de dop misschien niet goed meer werkte of dat er een rubberring miste, heb ik een nieuwe orginele dop gekocht. Maar het probleem is nog steeds aanwezig! Ik ben er achter gekomen dat als ik me gewoon aan de toegestane snelheid hou (100 km per uur en met inhalen iets harder, dan zit ik ongeveer tussen 2200 tot 2500 toeren) dat het allemaal wel mee valt met het waterverlies. MAAR.. als ik weer eens wat later ben en dus harder moet rijden (plankgas, op de teller ongeveer 160 km per uur en zo rond de 4000 toeren) dan heeft ie er over een afstand van ongeveer 50 km zoveel uitgegooid dat ik m, voordat ik weer naar huis toe ga, eerst weer bij moet vullen omdat dan het rode symbooltje van het dashbord brandt! Inmiddels heb ik een dikke kraag van keukenpapier om de dop heen gevouwen en die blijft bij (normaal) rijden droog en bij (meer dan 2500 toeren) is ie na de rit zeiknat! Hij heeft al even bij een doe het zelver gestaan en die heeft het systeem al een keer onder druk gezet in koude toestand maar daar kwam niets uit! Die kon dus niets voor mij betekenen! Als ik nu na een rit (met de motor uit) met mijn oor boven de dop van het expansievat ga hangen, hoor je ook duidelijk dat ie er lucht uit perst! De tempratuurmeter heeft in alle situaties een normale tempratuur aangegeven en heeft geen tempratuurswisselingen laten zien! Wie heeft voor mij de oplossing van dit raadsel? Oh ja, de distibutieriem, multiriem, spanrollen en de poellie zijn bij kilometerstand 103.000 km vervangen en de huidige kilometerstand zit rond de 157.000 km.

Met vriendelijke groet,
Erwin.

Partner

Geplaatst door Partner (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Komt er ook druk op je koelsysteem?? zo ja waarschijnlijk lekke koppakking of kop zelf gescheurt..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum