Peugeot 206 2002: Oververhitting na +- 45 minuten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo,

Ik ben afgelopen zomer van Nederland naar Spanje gereden, voor vertrek de koelvloeistof etc. vervangen. De eerste dag de hele dag probleemloos gereden, en na vertrek vanuit het hotel op de 2e dag, begon de temperatuur na ongeveer 45-60 minuten langzaam op te lopen.

Met de kachel volop aan, kon ik door rijden zonder dat de temperatuur in het rode kwam. Zodra we de auto uitzette op een parkeerplaats draaide de koelvin volop, als ik de auto daarna weer startte koelde hij keurig terug tot 90 graden, na 5 minuten rijden begon dan de temperatuur weer langzaam op te lopen.

Sindsdien blijft dit probleem zich voor doen. Alhoewel ik laatst 2x 1,5 uur zonder problemen heb gereden. Het koelwater reservoir is vol, het viel me echter wel op dat dit bruin is, misschien heeft dat er iets mee te maken? Dus, Het eerste uur rijden geen probleem en blijft de temperatuur keurig rond de 90 graden, waarna het langzaam op begint te lopen.

Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!

Kwiznix

Geplaatst door Kwiznix (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1605) PRO, 2 jaar geleden

Lijkt er op dat je systeem vervuild is , en je te weinig capaciteit hebt op je radiateur .
Systeem is wel goed ontlucht ?

Master_ (25), 2 jaar geleden

zit je waaier nog vast op je waterpomp?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum