Peugeot 406: p0220

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: Diesel 80KW

Goedendag.

Ik heb het volgende probleem. Een peugeot 406 2.0HDI met storings code P 0220 gaskleppotentiometer. Deze is reeds vervangen door een orginele nieuwe. Even goed geweest maar komt nu constant terug. Na het wissen is hij zeer snel weer terug. Is het een kabelbreuk? Zo op het oog niet, maar is er toevallig een bekende plek waar ik moet kijken. Of heeft iemand anders een andere idee?
Alvast bedankt.

P.stra

Geplaatst door P.stra (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik beperk me even tot je vraag over die bekende plek. Dat zou de kabelboom op de metalen steun boven distributiedeksel kunnen zijn, daar waar de dikke kabelboom een S-bocht maakt. Ondanks dat er een bescherm-tule rond de kabelboom zit, komt daar (op die metalen steun) doorschuren tot op de draden wel eens voor.
Ik weet alleen niet of de bedrading van die pot.meter bij luchtfilterhuis daar ook in loopt.

oldtimer (0) PRO, 12 jaar geleden

dr was wel iets van,had iets met het veranderen van de massa draden, weet het niet meer precies,vraag even bij de dealer in de buurt voor de juiste infoflash

P.stra (0) PRO, 12 jaar geleden

Nog even een update. Er is inmiddels een draad getrokken naar de lmm, door de peugeot dealer. Op zich heeft de auto geen problemen maar de foutcode komt nou 1x in de 1.5 maand terug.
Verdenk toch de nieuwe gasklep.
Ik hou julie op de hoogte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum