Peugeot 406: Zuigend geluid bij intrappen koppeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds korte tijd maakt de koppeling een zuigend geluid wanneer ik deze in trap. Als ik de koppeling ingetrapt houd hoor ik een schurend geluid.Wanneer ik de koppeling weer op heb laten komen is het geuid verdwenen. Ik heb niet het idee dat de koppeling minder functioneert dan anders. Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn en wat ik er aan kan doen ?

Groet,

Jan Jaap

jjenrenate

Geplaatst door jjenrenate (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 12 jaar geleden

laat iemand bij de dealer even naar luisteren
is moeilijk van hieruit te zeggen
het schurend geluid zou druklager namelijk kunnen zijn
maar dat kan ik zonder het te horen niet zeggen

hobby-monteur (0), 12 jaar geleden

dat is je druklager,
ik weet niet wanneer de koppeling vervangen is,en of dat ooit is gebeurd,maar bij mijn 406 was het binnen 300 kilometer gebeurt,na datzelfde geluid,en stond ik op de ADAC te wachten.
De juiste oplossing is om de koppelset te vervangen.

jjenrenate (0), 12 jaar geleden

Hallo Sieto,

Ik hoor het geluid nu al een tijdje. Heb ook het ideedat de koppeling "rauw"begint aan te grijpen. Begrijp ik uit je mail dat de koppeling dan binnenkort de geest kan geven ?

Groet,

Jan Jaap

hobby-monteur (0), 12 jaar geleden

Hallo Jan Jaap,dat was bij mij inderdaad wel het geval,het lawaai werd steeds erger,en op een gegeven moment schoot het druklager de drukgroep in,ik heb de complete set (plaat,drukgroep,druklager en glijbussen voor de ontkoppelvork) bij de dealer aangeschaft á € 175 euro en deze zelf vervangen in een middagje.
Ik weet niet hoeveel kilometers je huidige set al meegaat,maar als die er al geruime tijd in zit,en de koppeling redelijk zwaar gaat,is het wel aan te bevelen om de boel te vervangen,in mijn geval ging de koppeling weer zo licht als een veertje,ik kan hem met mijn duim indrukken.

jjenrenate (0), 12 jaar geleden

Hallo Sieto,

Bedankt voor je reactie. Huidige set gaat nu denk ik 180.000 km mee (heb de auto gekocht bij 124.000 km). Dit probleem is iets te groot en te technisch voor mij. Ga er wel mee naar de garage. Moet morgen nog 80 km met de auto rijden. Hoop dat het goed gaat.

Groet,

Jan Jaap

hobby-monteur (0), 12 jaar geleden

Oke,succes,na 180.000 kun je er niks van zeggen,ik zou hem inlijsten (-;

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.