Peugeot 106: peuegot 106 1.4 sport lekstroom, zoemend relais??

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een peugeot 106 1.4 sport uit 1998 waar soms de accu van leegloopt. Dealer kan geen lekstroom vinden, heeft wel radio gedemonteerd omdat probleem hierin zou kunnen zitten. Inmiddels zit er een nieuwe accu in.

Echter, mij valt het volgende op. Wanneer motor gestart is en afgezet wordt (met portieren gesloten!), hoor ik heel zachtjes de zoemer van de verlichtingsverklikker gaan, dit terwijl de deur dicht is en de verlichting uit staat. Wanneer ik vervolgens sleutel uit contact verwijder en het portier open, stopt dit zachte gezoem meestal maar niet altijd...wie weet hier raad mee? Mogelijk hierdoor lekstroom? Blijft het relais hangen??

Ook kan ik de binnenverlichting niet op de stand 'aan bij deur openen' zetten omdat dan het zoemertje (normaal) klinkt zowel bij gesloten als geopende deuren. Ik kan het lampje dus alleen op de 'uit' stand zetten.

Verder functioneert alle electronica naar behoren en zijn er ook geen rare foutcodes oid.


Wie weet raad?!

Manhathan

Geplaatst door Manhathan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 12 jaar geleden

Zit er misschien een trekhaak onder?

Manhathan (0), 12 jaar geleden

Nee, geen trekhaak! Ook geen andere aftermarket electronica anders dan een radio die er dus uit is gehaald maar waarmee het probleem niet is opgelost!

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

meet met een amp de lekstroom en als deze aanwezig is dan zekeringen om de beurt demonteren zodat de groep waar de storing zich inbevindt, bekent word

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.