Peugeot 106: peugeot 106 verbruikt te veel benzine

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

hallo ik heb sindskort een 106 uit 1992 rijd naar mijn mening goed als die koud is schokt tie af en toe een beetje

ik heb 45 liter getankt en

310km gereden tank schoon leeg!

nee er zit geen gat in de tank


wat kan dit zijn???? help o help!

ik hoorde iets over de lambdasonde! kan dit het euvel zijn?

of zijn er andere problemen? waar ik naar moet kijken

alvast bedankt!!

groetjes Frank

frank1976

Geplaatst door frank1976 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

ja dat is vaak wel zo geeft dan geen of verkeerde waarde's door en spuit dan te veel in.maar heeft ie ook rare kuren hikken bij langzaam rijden of zo ?

sel (0), 16 jaar geleden

Verbruik is sterk afhankelijk van rijstijl en of je lange of korte afstanden rijdt, maar 45liter 310 km is niet veel.
Begin maar met het vervangen/controleren van standaard zaken als je luchtfilter, bougies, bougiekabels, bandenspanning, misschien ook even een compressie test doen..

frank1976 (0), 16 jaar geleden

nee niet echt rijd eigenlijk wel perfeckt in die zin [quote=hennep]ja dat is vaak wel zo geeft dan geen of verkeerde waarde's door en spuit dan te veel in.maar heeft ie ook rare kuren hikken bij langzaam rijden of zo ?[/quote]

frank1976 (0), 16 jaar geleden

heb dit alles al uit voorzorg vervangingen alleen compressie test ontbreekt nog! maar kwa rijden merk ik eigenlijk weinig km teller wijkt ook niet af zijn de echte km die ik gereden heb ik rijd gewoon normaal met de auto snelweg kilometers gewoon 120 op de teller dus daar kan het ook niet aan liggen ! nee er is iets goed mis maar wat??!!! [quote=sel]Verbruik is sterk afhankelijk van rijstijl en of je lange of korte afstanden rijdt, maar 45liter 310 km is niet veel.
Begin maar met het vervangen/controleren van standaard zaken als je luchtfilter, bougies, bougiekabels, bandenspanning, misschien ook even een compressie test doen..[/quote]

hennep (0), 16 jaar geleden

nou ik vind 1 op 7 toch wel veel kun je net zo goed een amerikaan rijden dit hoort niet zo. Is de pakking van het inlaatspruitstuk lek ?

87wrangler (0), 16 jaar geleden

Brandstofdruk OK?

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

als je de wagen op contact zet, brand er dan ook een diagnose lamp? en gaat die dan ook uit als de motor gestart wordt? De smoorklep potentiometer wil bij dit type ook wel storing geven. Meestal brand dan ook zo nu en dan het diagnose lampje (niet altijd!!). Mijn advies: laten uitlezen en een 4-gastest uitvoeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum