Peugeot 205: Peugeot 205 1.4 Rolland Garos vonkt wel,geeft benzine maar start

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo mensen,hopelijk kunnen jullie ons helpen?

Mijn vriendin heeft sinds oktober n 205 1.4 Rolland Garos.
Altijd met plezier mee gereden .. in januari j.l is thermostaat en koppeling vervangen.. en halverwege maart 2008 grote beurt gehad .. die haar nogal wat geld heeft gekost.
Toen de grote beurt klaar was,wou de garage er mee gaan test rijden en kwam echter niet verder dan de oprit van het bedrijf.
Motor is toen afgeslagen en sinds dien niet meer aan gekregen ...
Na veel zoek en puzzel werk .. zijn ze er achter gekomen dat de computer de geest had gegeven .. die is toen vervangen en 205je reed weer!

Toen we op n gladde en glibberige zondag rondje gingen touren,merkte ik dat het STOP lampje zo rond de 120 steeds aan ging.. ga je bijv de snelweg af .. en trekt weer op ..dan kon hij goed bij 100 kmh al aan gaan.
Dit was normaal volgens de garage,en verders niks van aan getrokken .. want het oliepijl is normaal .. en temp zo rond de 85 a 90 graden?
Verders ook niet afgeslagen ofzo ..tot dat ze met dr 205je moest gaan werken .. en beetje n hobbelige weg in reed .. en de motor er mee stopte ..gaat gewoon rond .. benzine meter slaat terug zo gauw je start (naar EMPTY)

Dus haar maar weer naar de garage gesleept..

@ garage

Ze hebben vrijwel alles na gekeken, hij krijgt gewoon benzine,en ontsteekt ook?

volgens haar (vriendin,ik was niet bij) is de carburateur (?) ook vervangen ..en ik dacht dat t injectie motor was? maar goed .. weten jullie hier misschien wat op?

trouwens ..als de garage de brandstofslang naar de carburateur/injectie unit er af haalde .. kwam er benzine ..deden ze hem er terug op .spoot ie niet in ..
Kan het niet zijn dat de brandstofpomp te zwak is?

Alvast bedankt ...

Rene en Marieke

rvberkel2007

Geplaatst door rvberkel2007 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (680) PRO, 16 jaar geleden

de draad op de centrale injector wil wel eens een breuk vertonen. als ik je verhaal zo lees, is het volgens mij ook tijd om eens een goede garage hier naar te laten kijken. dit zijn toch eigenlijk autos die voor een beetje bedrijf geen problemen meer op mogen leveren.

rvberkel2007 (0), 16 jaar geleden

Hallo mensen! de 205 is inmiddels terug .. en rijd weer !!!!!! er is nu een omleiding bij n stekker gemaakt .. het is mij verteld dat de weerstand van de ontsteking(?) nu niet via de stekker loopt,maar rechtstreeks is aangesloten ..deze maakte slecht contact...
Ik zal binnekort wel een paar foto's posten ..

hartelijk dank voor jullie hulp!

Gr Rene en Marieke


PS .. hier n linkje naar foto van het verholpen probleem !

http://www.mijnalbum.nl/Album=DZHQWLZL

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.