Peugeot 205: Peugeot 205XE 1.4

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine

Hallo beste mensen,
ik heb het probleem dat mn peugeot 205XE 1.4 met carburateur (electrische choke) niet meer stationair blijft draaien, heb al verschillende dingen nagelopen zoals choke,leidingen en dergelijke, zelfs al een andere carburateur op gezet maar het probleem blijft bestaan.zelfs op de stelschroef van de choke reageert ie niet en blijft alleen draaien met de choke dicht.Wat ik ook niet snap is dat er een catalysator aanwezig is en toch met een carburateur werkt. wie kan mij verder helpen of heeft suggesties om het probleem op te lossen. alle raad is welkom.
grtz alex

lexx

Geplaatst door lexx (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit is een motor met een cp.carburateur oftewel een carburateur-piloté een geregelde carburateur dus, en daarin zitten voor het hoofdgebied en voor het stationaire gebied regelnaalden om het mengsel maar binnen de waarde Lambda 1 te houden zodat de katalysator niet wordt beschadigd.
Wat ik nou denk dat er bij jou aan de hand is , is dat ik denk dat de hoofddoseur verstopt zit. Dit is in feite een gewone "sproeier"en zit dus ook gewoon onder in je vlotterkamer.Misschien kun je even een foto plaatsen van de carburateur, zodat ik weet of we het over hetzelfde hebben.

hans4074 (0) PRO, 16 jaar geleden

Type carburateur WEBER 34TLP??? Wel belangrijk dit aan te geven want er zijn toch verschillende 34TLP-tjes Wordt er genoeg benzine geleverd door het benzinepompje? Is het een carburateur met een elektrische stationaire sproeier? Dan kan deze kapot zijn. Is het er 1 zonder elektrische stat. sproeier, dan kan deze sproeier ook gewoon verstopt zitten.

hans4074 (0) PRO, 16 jaar geleden

Weer een "gekruist" bericht! Sorry
Ik zat ondertussen op servicebox te koekeloeren

lexx (0), 16 jaar geleden

hallo mensen,
zal morgen es kijken welke carb er op staat.
het is wel met een electrische sproeier voor de choke en de carburateur zal ik es opendoen en de sproeiers doorblazen, je hoort het resultaat binnenkort.
met dank voor het meedenken.

lexx (0), 16 jaar geleden

Hallo beste mensen,
sorry voor het late antwoord maar geen tijd gehad om aan de auto verder te werken.
ik heb gekeken naar het carburateurtype en dat is een solex 34TBIA. heb nu de ganse carburateur gereinigd en al de sproeiers die ik kon vinden gereinigd maar het probleem is nog niet verholpen.
met koude motor draait ie als een naaimachientje maar zodra ie op temperatuur komt blijft hij niet stationair draaien.
heb ook al gekeken op valse lucht maar niks gevonden
ben nu echt ten einde raad.
iemand nog oplossingen of ideeen, ze zijn altijd welkom
groetjes lexx

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

er zijn niet veel CP wagens geleverd. De wagens die ik gezien heb gaven altijd problemen. Misschien kun je hem ombouwen naar een gewone carburateur. Zijn ook niet veel TU motoren van geleverd, maar zijn er wel en veel betrouwbaarder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum