Peugeot 206: Peugeot 206 1.4 '99 slaat af

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste mensen,

Heb een vervelend probleem. Een Peugeot 206 1.4 benzine uit 1999 die af slaat wanneer mijn kennis wilt aanrijden bij groen licht bijvoorbeeld. Iedere keer als ik de auto bij me heb is het probleem niet aanwezig. Uitlezen levert geen foutcodes op. Waardes bekijken tijdens het rijden levert ook niks op, geen vreemde dingen gezien (probleem is dan ook niet aanwezig helaas). Volgens eigenaar maakt het niet uit of het warm of koud is. Wanneer ze bij het stoplicht stil staat is er niks aan de hand. Vervolgens wilt ze wegrijden, koppeling op laten komen en gas geven. Maar dan begint de motor te bokken en slaat vervolgens af. Meestal slaat de auto daarna ook niet meteen aan. Na een aantal pogingen slaat de motor dan weer aan. Soms kan ze dan normaal verder rijden totdat ze weer moet stilstaan, dan gebeurt weer het zelfde. De motor slaat pas af wanneer ze weg wilt rijden. Stationair draaien doet de motor prima. Maar het kan ook voorkomen dat de auto stottert nadat deze weer is aangeslagen.

Stappenmotor heb ik gereinigd, deze was ook niet echt smerig. Daarna actuator test gedaan met gedemonteerde stappenmotor en deze ging mooi op en neer (alleen flopte hij eruit bij de laatste slag). Heb hem weer in elkaar gekregen gelukkig. Tevens lijkt dit mij niet de oorzaak omdat het probleem pas optreed bij het wegrijden. Bobine lees ik hier ook vaak, maar dan zou die stationair toch ook moeilijk moeten doen.. Bobinegalerij was volgens mij die met de ronde hoeken maar moet dit nog even voor de zekerheid na gaan.

Ik weet dus even niet meer hoe ik het probleem kan achterhalen. BDP sensor, gaskleppositiesensor, stappenmotor, bobinegalerij, dubbelrelais, kabelbreuk oid??? wie kan mij helpen..

MindCtrller

Geplaatst door MindCtrller (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 9 jaar geleden

Inlaatdruksensor . Waarde correct ? vergelijk met een andere auto . Membraam vervuilt ? Wakkelcontact van de aansluiting ?
Stekker compleet vernieuwen ( bekend probleem Peugeot Info ) Software update van de motor ECU ? Adaptive waarde,s opnieuw met koude motor inleren . Distributie pas vervangen ?

MindCtrller (0) PRO, 9 jaar geleden

Waarde stationair was ongeveer 350 mbar, tijdens het rijden varieerde deze tussen de 300 en 600 dacht ik. Wat bedoelt u met wakkelcontact? Stekker van map sensor vervangen? Softwareupdate nog niet uitgevoerd. Distributie volgens mij niet onlangs vervangen. Ze heeft de auto vanaf november en de eerste 3 a 4 maanden probleemloos mee gereden. Alvast bedankt voor uw hulp!

Rene Roolvink (0) PRO, 9 jaar geleden

Hallo Marco , een wakkelcontact is een verbinding welke wel contact maar ,alleen onvoldoende . Bv spanningsverlies - weerstand over het contact .
Vandaar ook mijn advies om de complete stekker aan de druksensor te vernieuwen . Dit is een door de fabriek opgegeven ( mogelijke ) oplossing.
Een software update kan uiteraard nooit kwaad en als het mogelijk is zou ik deze ook uitvoeren .( en inleren )
De stationaire waarde van de druksensor lijkt mij wel goed .
Geef mij ook nog eens de laatste 8 cijfers van het chassisnummer .

MindCtrller (0) PRO, 9 jaar geleden

Dag Rene, ow nu snap ik het. Ja kan natuurlijk ook dat er ergens een kabel af en toe aan massa ligt oid. Ik zal eens naar die stekker kijken. Het chassisnummer is: VF32AKFXE40379430.

Rene Roolvink (0) PRO, 9 jaar geleden

Hallo Marco , ik heb even gekeken op Peugeot servicebox , en vond nog iets . Je gaf het ook al aan , de bobine . Deze moet van het merk Electrifil zijn en geen Sagem .
Dan vond ik nog iets met betrekking tot de potentiometer van de smoorklep . Deze kan inwendig oxideren , wat ook tot jou klacht lijd .
En verder blijven ze hameren over de update van de motor ECU .
Je ziet , een pasklare oplossing is er niet , het blijft een hoeveelheid van mogelijke oplossingen.

MindCtrller (0) PRO, 9 jaar geleden

Dag Rene, De bobine is een elctrifil (ronde hoeken), kan natuurlijk alsnog defect zijn.. Ja die gasklepsensor, deze heb ik een tijdje los gegooid maar na een paar dagen begon die gewoon weer af te slaan. Maarja weet niet of de auto vanwege het missend signaal is gaan bijregelen. Vind het sowieso raar dat ie daarop kan afslaan.. Update ECU zal ik kijken of ik dit zo kan doen. Alleen vind het wel raar, 3 maanden zonder problemen rijden en dan ineens problemen, kan toch niet opeens de software slecht zijn..

harry4203 (490) PRO, 9 jaar geleden

lijkt idd toch wel erg veel op een gaskleppos-sensor die niet correct werkt. zou zeker niet de eerste zijn. en een softwareupdate is in dit geval ook zeker aan te raden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.