Peugeot 206: peugeot 206

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0

Hai Allemaal,

Nog niet zo lang geleden plaatste ik een probeem betreffende de auto van mijn dochter. Deze sloeg steeds maar af en gaf storing uitlaatgas. Uiteindelijk reageerde hij soms niet eens op het gaspedaal.
Ik wil jullie graag even op de hoogte brengen.
De garage in Dronten was al ruim 1 1/2 week op zoek naar het probleem. Het was niet de ECR klep, het was niet de electronische klep die dat aanstuurde, het was niet de turbo, het was niet de potentio meter. Ze hebben de boel binnenste buiten gekeerd, ze weten het begod niet. Een paar keer haalde mijn dochter de auto op deed hij het een km of 40 goed en dan begon de ellende weer.
Uiteindelijk waren we het zat en belde alle garages waar deze auto in onderhoud was geweest. ( 6 in totaal) ook kwamen we na goed zoeken, bij de vorige eigenaar terecht. Deze heeft die auto 4 weken gehad. Het verhaal daar lusten de hond geen brood van.
Er was een garage in Heerenveen die letterlijk zei. Mevr. die auto is een bak ellende, weg dat ding. We hebben er nog nachtmerries van. We willen dat ding nooit meer zien zelfs.Die auto is van juni 2004 en in dec 2005 hebben we alles al vernieuwd wat er maar te vernieuwen viel. Hogedruk brandstof pomp, luchtmassa meter, verstuivers,ECR, andere kleppen, het hele brandstofcircuit. Werkelijk alles.

Nu bleek ons dat het autobedrijf in emmen waar we de auto kochten ons willens en wetens compleet belazerd heeft. Er klopte niets maar dan ook niets van wat hij ons heeft verteld.De vraag van ons waarom die auto weg moest was zelfs: ach mevr zodra er iets nieuws op de markt is, doen sommigen mensen hun auto weg en willen dat nieuwe. Op de vraag naar de historie van de auto: geen enkel probleem geweest etc etc.

Uiteindelijk heeft het autobedrijf besloten ons het hele aankoopbedrag terug te geven en leveren we de auto weer in as zaterdag.

Dit houdt in dat mijn dochter een nieuwe auto moet hebben op korte termijn.
Mijn vraag: Welke monteur op deze lijst, heeft bij de garage waar hij werkt een peugeot benzine of diesel staan, waarvan hij durft te stellen dat die 100% goed is.
We zoeken een betrouwbare peugeot 206, met niet meer dan 60.000 op de teller voor benzine en niet meer dan 120.000 voor diesel.

We zijn het echt zat besodemietert te worden, dus vragen we het dan maar op deze manier.

Antwoord kan via tanjadekroon@klassiek-homeopaat.info
Al vast dank.
grt

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Erwin2907 (0), 16 jaar geleden

Toch netjes van de garagist dat deze het hele aankoopbedrag terug geeft, dit is hij niet verplicht. Je kunt weleens pech hebben, je weet nooit van tevoren wat werkelijk goed is.
Wat ik dan weer niet begrijp is dat u nog steeds een betrouwbare 206 zoekt na deze ervaring. Wanneer de betrouwbaarheid echt belangerijk is, kunt u natuurlijk ook gewoon een Toyota Corolla of iets dergelijks kopen. Oer- en oersaai, maar degelijk en probleemloos. Maar zelfs daarmee kunt u pech hebben, echter: de kans daarop is minder groot.

de kroon (0), 16 jaar geleden

Beste Erwin,

Dat is niet netjes van hem,dat is hij verplicht. Er is een nieuwe consumentenwet in werking getreden in 2005 al.
Je kent natuurlijk ook niet het hele verhaal hier achter, want het is niet mijn bedoeling iemand zwart te maken op deze lijst. Maar ik kan je wel vertellen dat dat helemaal niet netjes was en dat is nog zwak uitgedrukt.
Natuurlijk zijn er legio andere auto merken en we hebben daadwerkelijk een toyota overwogen. We horen niets dan goede verhalen over Toyota. Maar we zijn echte franse rijders en eigenlijk zijn we gek op peugeot. Maar goed je weet nooit wat we nog eens doen. Misschien worden we wel toyota aanbidders.
grt

Erwin2907 (0), 16 jaar geleden

Je moet rijden wat je leuk vindt, er zijn ook zeker goede 206-jes. Maar een garagist mag van het teruggave bedrag een stuk aftrekken voor gereden kilometers (afschrijving).

de kroon (0), 16 jaar geleden

Als dat al zo is, dan kan dat mooi gecompenseerd worden met het uitgegeven bedrag aan de leenauto's a 40 euro per dag.
Gezien het hele verhaal achter de aankoop van de auto denk ik niet dat dit onderwerp nog op tafel komt.
grt

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.