Peugeot 206: peugeot 206 brandstofpomp loopt niet

Bouwjaar: 2001, Motorinhoud (cc): 1600

Goedemorgen, ik zit met een probleem waar ik niet uit kom.
Auto; peugeot 206 1.6, bosch computer, zonder bsi.
Storing: auto valt uit en slaat niet meer aan

Aanvankelijk constateer ik dat er geen + komt op positie 2 van het brandstofpomp relais (groene draad). Deze komt blijkens het schema van zekering 26, vermoedelijk zit daar een draadbreuk. Ik heb een nieuwe draad getrokken rechtstreeks van zekering 26 om dit probleem op te lossen (dacht ik). Echter op contact schakelt de brandstof pomp niet in. posities 2-8-11-14 hebben + op het dubbele relais.
7 en 10 hebben massa met contact uit. Met contact aan krijgt ook positie 10 een +, dit vind ik vreemd omdat wanneer ik een massa geef op 10 (net zoals de ecu doet = draad 1233 wit) schakelt het relais in, heb ik spanning op positie 1 en 9 en gaat de pomp lopen. De brandstofpomp blijft dan ook lopen zolang ik massa blijven geven. (zou uit moeten schakelen na een paar seconden??)

Nu weet ik dat positie 2 de + krijgt van F26 en deze geschakeld is op 10 in het relais. Maar in mijn beleving zit er een diode of iets dergelijks dat er voor zorgt dat er massa op 10 blijft. Op contact zou in mijn beleving de massa van 10 er voor zorgen dat de pomp een seconde of 3 moet lopen om de rail op druk te zetten, waarna tijdens het starten het signaal van de BDP sensor het over moeten nemen. Nu draait de pomp überhaupt niet wanneer ik de auto op contact zet.

Ook blijf ik de foutmelding krijgen, circuit brandstofpomprelais, wanneer ik de auto uitlees. En ik hoor jullie denken, heb je dat relais al vervangen? Dat relais is inderdaad vervangen, al begin ik langzaam aan de nieuwe te twijfelen!

Weet iemand hoe het dubbele relais dient te schakelen?

Groet,
Nard

nardelfers

Geplaatst door nardelfers (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

Schema in je mailbox.
Succes.

mvg.
Hans

Oxo8320 (25) PRO, 7 jaar geleden

Je hebt het dubbelrelais al gecontroleerd.(met op pin 10 massa geven werkt de pomp)
Je schrijft een massa geven op 10 zoals de ecu doet.
Doet de ecu dat wel, of door een antistartcode probleem nu niet.?
Kun je de ECU uitlezen?
Controleer de status van de vergrendeling ECU (sleutel herkenning en vrijgave)
Is draad 1233 OK ?
en controleer de draden tussen het antistartcodekastje en de Ecu. (onderbreking achterkant motorblok in soort harde plastic mantel of bij draaistekker bij de accu )

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.