Peugeot 206: Peugeot 206 cc gaat niet op slot

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Beste techneuten,


Ik zit met een probleempje van een peugeot 206cc. Er zit een achteraf ingebouwd alarmsysteem in van het merk Clifford. Van de één op de andere dag weigerd het alarmsysteem regelmatig. Op het moment dat je op het knopje van de afstandsbediening OF van de sleutel zelf drukt gaat de auto op slot maar eigenlijk direct weer open. Na een paar keer drukken gebeurt er niks meer( ook werkt het dan niet om het slot te bedienen door de sleutel erin te steken ), op het moment dat je de deur dan open doet gaat het alarm wel af. Het lijkt er eigenlijk op dat het dus niet in het alarm zit maar in de centrale deurvergrendeling zit.


Na een eeuwigheid spelen met de deuren en knopjes gaat hij wel op slot.


Iemand een tip waar ik nu als eerst het beste kan beginnen?


Gr,

Mike

Mike078

Geplaatst door Mike078 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Altijd rot met zulke storingen dat er weer "iets" tussenzit in dit geval een alarm. Als je te lang aan het "spelen" bent met de centrale portiervergrendeling (c.p.v.), dan stopt de werking op een gegeven moment. Na een tijdje rust, werkt het weer, dus dat zou 1 verklaring kunnen zijn.

Dat de c.p.v. gelijk weer open springt na vergrendelen, duidt meestal op een defect slotmechanisme.
De c.p.v. is 1 geheel met het slotmechanisme. Welke van de 2 sloten defect zou kunnen zijn kan een dealer in de meeste gevallen achterhalen m.b.v. hun diagnoseapparatuur.
Je kunt nog proberen om van beide portieren het slotpalletje (sluitmech.) in de zijkanten van de portieren eens goed te smeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.