Peugeot 206 2002: Peugeot 206 start niet econode

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo mede techneuten, Ik heb een probleem met mijn peugeot 206, het volgende ik rijd de auto goed de schuur binnen om de koppeling en druklager te vervangen die waren slecht. Ik haal de stroom eraf accu eruit en demonteer en monteer koppeling en de versnellingsbak weer. Accu er weer in stroom erop en wil de auto starten en die start niet meer display geeft ecomode aan ik heb de auto uitgelezen en die geeft aan dat er geen communicatie met de ecu is. Hoe is dit nu mogelijk naar anderhalve dag en nee ik heb geen kortsluiting gemaakt. Gr. David

Geplaatst door

David86 (95)

al 8 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hoe is de accuspanning ?

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Accuspanning is 12,8 volt daar ligt het niet aan die accu is 9 maanden oud, en startte altijd goed voordat ik die koppeling ging vervangen. Het lijkt wel of die Ecu geblokkeerd is omdat er geen spanning op heeft gestaan.

David86 95

1 maand

Ik heb zojuist de accuklemmen eraf gehaald morgen nog is proberen ik kan een andere accu proberen maar lijkt me sterk dat het daar aan ligt voor die tijd nooit geen last gehad.

David86 95

1 maand

Inmiddels wat dingen uitgeprobeerd andere accu maar nog geen resultaat, zit er in de bsm een relais? Ik meet geen stroom op de stekkers van de Ecu.

David86 95

1 maand

Geen zekering defect ?
Alle bedrading zit weer aangedloten ?

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Alle zekeringen zijn heel, bedrading aangesloten ik heb voor de zekerheid de bdp sensor verwisseld met een andere auto ook geen resultaat. De auto staat op ecomode een spaarstand omdat de accu zwakker zou zijn, maar dat is helemaal niet het geval die accu is niet zwak. Daar zit de fout maar wat is het?

David86 95

1 maand

Volgens mij gaat de auto vanzelf na zo'n 15 minuten in eco modus. Na het starten en aanslaan van de auto is deze weer uit de eco modus. Ik denk dat er een voeding of massadraad niet is aangesloten of zoals al meer gezegd een zekering defect.

dick407sw 10

1 maand

Had een kennis van mij recentelijk ook.
Hij had alle zekeringen na gemeten.
Auto naar de dealer gebracht.
Bleek toch een zekering stuk te zijn.
Zekeringen altijd door meten als ze uit de zekering houder zijn.

Plakkie 680
vip badge

1 maand

Alle zekeringen gisteren nog eens door gemeten geen 1 kapot. Alles nagelopen kabel bdp zit goed de 2 massakabels zitten goed op de bak en de 2 stekkers van achteruitrijverlichting en snelheidsmeter zitten er goed op meer heb ik niet los gemaakt. Ik ga nog even verder neuzen op het web lijkt me sterk dat ik de enigste ben met dit probleem.

David86 95

1 maand

sluit eens een startkabel aan op de Min van de accu en een massapunt,
(carroserie/chassis of op het motor blok).

limbra 1130
vip badge

1 maand

Heb ik al gedaan geen resultaat massa is goed.

David86 95

1 maand

is de schoksensor niet geactiveerd?

STIP911 65
badge

1 maand

Er zit geen schoksensor op deze auto die tip kreeg ik ook al. Ik heb nog diverse dingen geprobeerd maar er komt geen stroom op de Ecu wat ik vreemd vindt.

David86 95

1 maand

. Probleem is opgelost door wat tijd te spenderen op het web! Kom
ik op een forum terecht in de UK waar iemand anders een gelijk probleem had. Door alles te vervangen van Bsi,Ecu etc.. kwam die man bij een rood witte draad uit die onderbroken is die loopt van de zekeringkast motor ruimte naar de Ecu. Ik had bij mijn auto al gezien dat de kabel over een lengte van 80 cm opnieuw getapt was, dus die tape verwijderd kom ik een rood witte draad tegen die onderbroken is. Waar de breuk is, is in het verleden door iemand anders gerepareerd maar zeer slecht uitgevoerd draad was te kort om te solderen en het soldeerwerk was meer plakken dan solderen. Ik heb van beide uiteinden 10 cm afgeknipt nieuw stuk draad ertussen ook langer dat die niet aan die draad trekt en tikken en lopen die auto. Zo denk je bij jezelf wat heb ik verkeerd gedaan kom je later terecht bij prutswerk van een ander!

David86 95

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.