Peugeot 207 2007: Peugeot 207 met defect dak

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110
offgridcentrum

Hallo allemaal,

Ik heb hier een peugeot 207 staan met het volgende klachtbeeld: De auto nieuw gekocht en bij de koop het dak een aantal keer open en dicht gedaan. Volgende dag wil het dak na openen niet meer sluiten. Je hoort de pomp aanslaan en de klep waar het dak in gaat die gaat een stukje open maar er zit geen beweging in. Na een tijdje de melding ‘bewegingsfase dak niet beeindigd’ Uiteindelijk naar de garage en via de zwarte doos in de kofferbak het dak handmatig kunnen sluiten.

De garage heeft er even kort naar gekeken en kwam tot de conclusie dat de dakleiding defect was. Zou op zich logisch zijn dat de handelaar waar wij hem verkocht hebben hem nog snel even heeft afgetapt voor we kwamen kijken en die nacht de druk uit de leiding is gelopen. Of is er een andere truc die we kunnen proberen?

Ik ben zelf redelijk handig maar is het voor mij te doen het dak te vervangen? Ik kan online een nieuw leidingwerk links en rechts vinden maar dit gaat volgens mij de halve auto door. Als iemand iets weet dan hoor ik het graag!

Alvast bedankt

Dion22

Geplaatst door Dion22 , lid sinds 6 maanden geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

1 Reactie

memos PRO, 6 maanden geleden

Is geen klusje wat je zelf even doet. Meeste problemen met een dak zijn namelijk een reden om hem in te ruilen. Ligt aan je portemonnee natuurlijk om er zelf aan te beginnen maar zou een specialist zoeken (en die zijn op het net wel te vinden).

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.